Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä
Ajettua

Kesäautot

27.5.2009

Ostimme kolmen kesämiesluokan autot ja katsoimme, mihin se meidät veisi. Aikaa lehden painamiseen oli neljä ja puoli viikkoa ja tyhjiä sivuja kymmenen.


  • BMW 325i
  • Volkswagen Golf Variant 1,8 CL
  • Volvo 740 GL Kartano


Kesäauto on määrittelemätön käsite, joka pohjimmiltaan tarkoittanee halpaa autoa. Asiayhteyteen liittyy ajatus
rajallisesta käyttöajasta, jonka jälkeen auto mahdollisesti kohtaa loppunsa tai ainakin vaipuu talviuneen seuraavaa kesää odottamaan.

Idea kesäautoihin tutustumisesta syntyi toimituksen nuorekkaammissa aivonystyröissä, ja nopeasta aikataulusta huolimatta toteutus suunniteltiin melko huolella. Koska alkuperäinen tutkimussuunnitelmamme ei kuitenkaan näy toteutuneessa jutussa, kerrottakoon se lyhyenä taustoituksena.

Toimituspäällikkö määräsi toimittajat kesäautokaupoille seuraavilla määritteillä:  kaikkien autojen tulisi jäädä kustannuksineen alle 1 500 euron, autojen tulisi olla juuri katsastettuja, ja kunkin auton pitäisi kuulua sille väljästi määriteltyyn kategoriaan.

Toisesta vaatimuksesta laistettiin jo paria päivää myöhemmin. Yksi autoista auto valittiin onnettomuustilastojen perusteella. Auton täytyy kuulua nuorille kuljettajille kohtalokkaimpien autojen ryhmään, jonka kolmen kärkeen kuuluvat vakuutusyhtiöiden tilastojen mukaan BMW 3-sarja, Ford Escort ja Honda Civic.

Toisena kritterinä oli, että mikä tahansa käy, kunhan auto on halpa. Kumpikaan toimittajista ei suuremmin valikoi, vaan tekee nopeat kaupat, luottaen tuoreeseen katsastusleimaan.

Joukon viimeisenä ostetaan auton, joka on mahdollisimman siisti, tuore ja suosittu farmariauto - auto, jolla pääsee kulkemaan mökkimatkat ja edustamaan kunniallisesti kesän perhejuhlissa.

Lopulliset autot tulevat edustamaan yhtä näkemystä kesäautosta, eivät tiettyä merkkiä tai mallia.

Autojen ostossa vain yksi toimittajista saa käyttää aikaa ja vaivaa sopivan auton hankintaan, sillä hänellä on suurimmat hintapaineet. Kun autot on ostettu, niillä tehdään vertailuun kuuluvat mittaukset soveltuvilta osin.

Emme kuitenkaan vertaile autoja suoraan toisiaan vastaan, vaan katsomme, miten kaupat onnistuivat.

Tiivistelmä TM:n artikkelista 11/2009

Lisää aiheesta:
Ajettua: Kesäautot, osa 2 (25.1.2010)
Lue juttu Lue juttu
Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot