Tekniikan Maailma

Autonäyttelyt 2011


AURINKO NOUSEE TAAS

Kahden vuoden välein järjestettävä Tokion autonäyttely oli viime kerralla vain kalpea varjo entisestään. Laman kurimuksessa käytännössä kaikki ulkomaalaiset valmistajat jättäytyivät pois, ja japanilaisillakin tehtailla riemu oli hieman väkinäistä. Nyt tilanne näytti jo valoisammalta.

Takavuosina Tokion autonäyttely oli se paikka, jossa esiteltiin kaikkein villeimmät ja kauimpana todellisuudesta oleva koemallit.

Nykyään niillä on tiiviimpi yhteys todellisiin suunnitteilla oleviin malleihin, mutta onneksi talousosastot eivät ole kokonaan onnistuneet kahlitsemaan insinöörien ja muotoilijoiden mielikuvitusta.

Varsinkin länsimaisia asiakkaita koskettelevat tuotantomalliuutuudet olivat harvassa, mutta yksi, ja samalla kaksi, oli yli muiden. Subarun ja Toyotan yhteistyönä tekemän perinteisen takavetoisen urheiluauton tulosta on tiedetty jo vuosia, ja koemalleja on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä.

Nyt paljastettiin Subaru BRZ:n ja Toyota GT 86:n lopulliset versiot.

Oheinen kuvagalleria kertoo Tokion tärkeimmät uutuudet. Perusteellisempi messuraportti on TM:n numerossa 1/12, joka ilmestyy 28.12.

Monista näyttelyn uutuuksista olemme kertoneet jo myös TMnetin autouutisissa.

Näyttelyn ympäristössä Honda, Nissan ja Toyota järjestivät myös omia koeajotilaisuuksiaan, joiden yhteydessä oli mahdollisuus saada pikainen käsitys merkkien lähitulevaisuuden uutuuksista.

Palaamme niihinkin TMnetissä ja lähinumeroissa.

Velimatti Honkanen

Lisää ostoskoriin Osta koko juttu

Lähetä linkki kaverille Lähetä linkki kaverille

Juttua on kommentoitu 1 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot