Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä
TM koeajo

Ford Focus 1,6 Sport Ti-VCT

25.1.2005

Ei vaadi selityksiä

Ford Focus on tuttu kaikilla maailman mantereilla: auton ostajat ovat nähneet siinä jotakin, mitä ovat halunneet. Nyt alkaa uusi jakso. Focus on entistä tilavampi, testiautossa on madallettu Sport-alusta ja nokalla on uusi moottori. Kiinnostaako?

Fordin eniten myyty malli Focus esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä vuonna 1998 ja sillä korvattiin vuosikymmenien kestosuosikki Ford Escort. Seuraavan vuosituhannen alkupuolella se oli parina vuonna maailman myydyin auto. Aika ja kilpailijat ovat kuitenkin säälimättömiä. Niitä vastaan taistellessa ollaan aika ajoin tilanteessa, johon tepsii vain yksi lääke - on pakko nuortua. Sen ovat tehneet myös Focuksen pahimmat vastustajat.

Kun katselee uutta Focusta, saattaa näyttää siltä, että autossa ei ole mikään muuttunut, mutta tarkemmassa syynissä selviää, että joka kohdassa on jotain uutta. Kokonaan uudeksi Focusta ei silti voi sanoa, koska perusrakenne on sama kuin edellisvuonna esitellyssä Focus C-MAX:ssa. Uusi Focus on entistä suurempi, mutta saman tien se on kasvattanut pituuseroa myös lähimpiin kilpailijoihinsa Astraan, C4:ään, Golfiin ja Corollaan.

Koeajoon valittu 1,6 Sport on varustettu urheilualustalla, joka madaltaa autoa, ja 16-tuumaiset pyörät kuuluvat siihen vakiovarusteena, joten se on olemukseltaan leveän ja matalan näköinen, eikä sitä edestä katsottuna hevin erota muuten selvästi suuremmasta Mondeosta.

Fordilla on hyvä ote nykyaikaiseen moottoritekniikkaan. Koeajossa oleva 1,6-litrainen on kokonaisuudessaan kuitenkin niin uusi, että samanlaista ei vielä ole nähty kuin uuden Focuksen nokalla. Erikoisuutena on muuttuva venttiilien ajoitus sekä imu- että pakopuolella, mikä on ahdetuissa moottoreissa tutumpaa, mutta vapaasti hengittävissä harvinaista. Yleensä ajoitusmuutos on vain imupuolella.

Moottori tuottaa 85 kW (116 hv)/6 000 r/min ja vääntöä 155 Nm/4 150 r/min kierrosluvulla. Muuttuvalla venttiilien ajoituksella vääntöä eli sitkeyttä on lähes 145 Nm jo 2 000 r/min kierrosluvun kohdalla ja lähes saman verran aina 5 500 r/min lukemiin saakka.

Focuksen suorituskyky on samalla tasolla kilpailijoiden kanssa. Kiihtyvyydessä on riittävästi pontta 1,6-litraiselle perheautolle, mutta tätä merkittävämpää on täyteläinen vetoalueen vääntö, joka helpottaa arkiajossa enemmän kuin sähäkämmät paikaltaan lähdöt.

Ajettavuuden suhteen Focuksen parasta antia ovat mainio ohjaus, tukeva jousitus sekä hyvä käsiteltävyys ja hallittavuus. Alustarakenteet ovat periaatteessa samanlaiset kuin kookkaammassa C-MAX:ssa.

Ohjaus on riittävän nopea, ja sillä on poikkeuksellisen hyvä yhteys tiehen ja etupyöriin. Takapyörien pito hieman oheni nopeutta lisättäessä, mutta auton hallittavuus ei siitä suuremmin kärsinyt.

Sileällä pinnalla tehdyistä melumittauksista näkyy, että Focus on sopuisan äänetön luokassaan. Näitä pintoja ei Suomessa kuitenkaan ole paljon, ja liikkuminen tapahtuu usein karkeilla alustoilla. Silloin määritelmä Fordin ajomeluistakin muuttuu.

Naapuri sanoi Focuksesta, että tämä tuntuu autolta, jonka voi antaa kenelle tahansa ajettavaksi. Hyviä asioita ei yleensä tarvitse selitellä monimutkaisemmin. Edullisimmillaan uusi kolmiovinen Focus maksaa 17 900 euroa, testissä ollut viisiovinen Sport 23 000 euroa.

(Tiivistelmä Jarmo Sukavan artikkelista TM 2/05, s. 126-131)

Lue juttu Lue juttu
Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Osta tai myy. Hae Nettiautossa olevat Ford Focus-merkkiset autot.

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto