Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä
TM koeajo

Nissan Maxima QX 3,0 V6 Elegance

12.7.2000

Vahvuutena varustelu

Nissan Maxima on uudistunut. Auton tilat kasvoivat ja varustelu parani entisestään. Samalla kolmilitrainen moottori sai myös hieman lisää puhtia edelliseen malliin verrattuna. Ja kaikki tämä kilpailukykyiseen hintaan.

Tässä koeajetussa Nissan Maxima QX -versiossa on kolmen litran V6-moottori yhdistettynä automaattivaihteistoon. Lisäksi varusteluun kuuluu vakionopeussäädin ja automaatti-ilmastointi sekä Xenon-lähivalot. Nämä ja koko joukko muitakin varusteita on tarjolla hintaan 225 000 mk.

Se ei ole paljon tämänkokoisesta autosta ja näistä varusteista. Tästä lähtökohdasta auto herättää varmasti mielenkiintoa, mutta mitä muuta se tarjoaa ja millainen se on? Käydäänpä sitä läpi lyhyen kaavan mukaan, sillä kyseessä ei ole perinteinen pitkä TM-koeajo.

Maximan paranneltu moottori tarjoaa entistä suuremmat teho- ja vääntölukemat, joilla kyllä kulkee mukavasti. Sen sijaan nelivaihteisen automaattivaihteiston ylipitkät välitykset taittavat kiihdytykseltä terän jo kolmosvaihteelle siirryttäessä. Testin keskikulutus auton kokoon ja voimavaroihin nähden näytti kohtuulukemia. Sen sijaan ohjauksesta Maximalle ei herunut pisteitä.

Pituutta ja akseliväliä on edelliseen malliin nähden tullut lisää, ja tämä näkyy jalkatiloissa. Myös tavaratila vetää entistä enemmän. Ahtaudesta Maximaa ei voi syyttää.

(Tiivistelmä Hannu Ahosen artikkelista TM 12/2000, s. 143-144)

Lue juttu Lue juttu
Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Autoa hakemassa? Selaa Nettiauton Nissan Maxima-merkkisiä autoja.

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto