Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Vertailut

Dieselfarmarit

TM vertailu: Dieselfarmarit

Kun takana on pidempi pätkä elettyä elämää ja ehkä tukkakin, vaatimukset autoa kohtaan muuttuvat. Useimmiten tavaroille ja takapenkkiläisille tarvitaan lisää tilaa, ja reilun kokoinen farmariauto on yksi ratkaisu.

» Lue lisää

27.5.2009 08:01

Merkkihuollot Ford, Toyota, Volkswagen ja Volvo

TM vertailu: Merkkihuollot Ford, Toyota, Volkswagen ja Volvo

Luotettavinkaan auto ei toimi loputtomasti ilman huoltoja. Huoltovälien kasvaessa pidemmiksi on yhä tärkeämpää, että korjaamoilla tehdään kaikki tarvittavat toimenpiteet. Pienikin lipsuminen huollossa saattaa pahimmassa tapauksessa keskeyttää autonkäyttäjän matkan. Kuinka hyvin huolto pelaa myyntitilaston kärkinelikolla?

» Lue lisää

13.5.2009 07:06

Viisioviset pikkuautot

TM vertailu:Viisioviset pikkuautot

Auton suunnittelemisessa on haaste, kun saman auton pitää miellyttää sekä autoilu-uran alku- että ehtoopuolella olevia kuluttajia. Yleensä pyritään miellyttämään kaikkia, mutta joku uskaltaa keskittyä pienempäänkin kohderyhmään.

» Lue lisää

29.4.2009 08:04

Subaru Impreza 2.0 TD Sport ja Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion Highline

TM parivertailu: Subaru Impreza 2.0 TD Sport ja Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion Highline

Golfissa neliveto on harvinaisuus mutta diesel yleinen. Imprezaa puolestaan ei saa kuin nelivetoisena, mutta nykyään sitä saa myös dieselinä. Kumpi pärjää paremmin, kun vastakkain ovat nelivetoiset dieselit?

» Lue lisää

15.4.2009 13:00

Katumaasturit kevättalvessa

TM vertailu: Katumaasturit kevättalvessa

HUOM! Katumaasturivertailun loppuarvostelussa oli virhe. Korjattu pdf-artikkeli on saatavilla TMnetin arkistosta.

» Lue lisää

2.4.2009 15:15

Kevytperävaunut

TM vertailu: Kevytperävaunut

Reilusti kuljetuskapasiteettia tarvitseva valitsee usein pakettiauton, mutta sen kanssa joudutaan henkilökuljetuksen osalta kompromissiin. Vetokoukkuun kytkettävä kevytperävaunu on kätevä vaihtoehto satunnaisesti suurempia tavaramääriä kuljettavalle. Jarruttomana se on melko huoleton ylläpidettävä, eikä sitä tarvitse edes katsastaa.

» Lue lisää

18.3.2009 14:20

Alustamassat

TM vertailu: Alustamassat

Auton alustamassalla ei ole helpot oltavat. Välillä on kylmää ja välillä kuumaa. Renkaasta tulevat vesi- ja kivisuihkut piiskaavat, ja ahnaasti ylitetty auravalli koettaa murtaa viimeisenkin vastarinnan. Alustan suojaamisesta olisi kuitenkin suoriuduttava. Vertailumme kertoo, miten eri alustamassat tässä vaativassa tehtävässä pärjäävät.

» Lue lisää

4.12.2008 11:17

Henkilöpakettiautot

TM vertailu: Henkilöpakettiautot

Henkilöauton ostaminen järkiperustein on harvinaista. Sattuma, ennakkoluulot, pinttyneet mieltymykset ja hetken mielijohteet ohjaavat valintaa. Pelkästään tarpeita ja tarjolla olevaa kalustoa vertailemalla henkilöpakettiauton luulisi olevan yllättävän monelle Se oikea.

» Lue lisää

5.11.2008 08:05

Hiilidioksidipäästöt ≤ 110 g/km

TM vertailu: Hiilidioksidipäästöt ≤ 110 g/km

Fiat 500 Multijet Lounge

» Lue lisää

14.10.2008 11:21

Honda Accord 2,2 i-DTEC ja Subaru Legacy 2,0 Boxer Diesel

TM parivertailu: Honda Accord 2,2 i-DTEC ja Subaru Legacy 2,0 Boxer Diesel

Honda Accord ja Subaru Legacy uusine dieselmoottoreineen jäivät eri syistä rannalle heinäkuun dieselvertailusta, joten asetimme ne nyt ottamaan mittaa toisistaan. Molemmat poikkeavat massasta etenkin moottoriensa osalta.

» Lue lisää

29.9.2008 11:35

Ford Focus 1,6 TDCi Econetic ja Seat Leon 1,9 TDI Ecomotive

TM parivertailu: Ford Focus 1,6 TDCi Econetic ja Seat Leon 1,9 TDI Ecomotive

Autojen polttoaineenkulutus on laskenut uusien mallien myötä. Kuinka toimivat ja mitä kuluttavat eco-malliset versiot perusautoista?

» Lue lisää

25.9.2008 13:25

Moottorin ilmansuodattimet

TM vertailu: Moottorin ilmansuodattimet

Auton moottori tarvitsee hengitysilmaa useita kuutiometrejä minuutissa, ja moottorin keston kannalta on tärkeää, että ilma on puhdasta. Mutta riippuko imuilman puhtaus siitä, minkämerkkisen suodattimen läpi ilma moottorille kulkee?

» Lue lisää

10.9.2008 09:00

Katsastustarkastukset

TM vertailu: Katsastustarkastukset

Vuosikatsastus lähestyy. Pitäisikö auton kunto tarkastuttaa jo ennalta ikävien yllätysten välttämiseksi? Sekä merkkikorjaamot että automerkeistä riippumattomat korjaamot tarjoavat katsastustarkastuksia, joissa auton kunto testataan. Selvitimme, uskaltaako tarkastuksen jälkeen mennä luottavaisin mielin katsastusinsinöörin juttusille.

» Lue lisää

28.8.2008 10:21

Tonniluokan pakettiautot

TM vertailu: Tonniluokan pakettiautot

”Hei, ei sulla sattuis olemaan pakua, kun tarttis siirtää yks sohva uuden tieltä kierrätykseen”, on tuttu kysymys pakettiauton omistavalle henkilölle. Ääneen sanomaton totuus on, että Suomi kuljettaa, muuttaa ja siirtää tavaroitaan näillä tonniluokan pakettiautoilla enemmän kuin arvataankaan.

» Lue lisää

29.7.2008 15:26

Scandinavian Sports Car 2008

TM vertailu: Scandinavian Sports Car 2008

Tiivistunnelmaiseen tarinaan tarvitaan aina riittävä määrä mielenkiintoisia hahmoja. Monitahoinen vuorovaikutus on välttämättömyys, ja mitä enemmän kipinöitä lentää, sen parempi. Parhaimmillaan tarinan ja todellisuuden raja alkaa hämärtyä. Liikkeet, äänet ja tuoksut sulautuvat yhdeksi nopeatempoiseksi tapahtumaketjuksi…

» Lue lisää

2.7.2008 09:01

Isot perheautot

TM vertailu: Isot perheautot

Suurten perheautojen luokkaan on tullut viime aikoina runsaasti uutuuksia. Puolet tämänkertaisen vertailumme autoista on kevään uutuuksia. Dieselmoottori on nykyään tässä luokassa varteenotettavin vaihtoehto, joten sellainen oli luonnollinen valinta vertailuryhmäämme.

» Lue lisää

11.6.2008 08:10

Lexus LS 600h L ja Mercedes-Benz S 420 CDI L

TM parivertailu: Lexus LS 600h L ja Mercedes-Benz S 420 CDI L

Minä olen edustusauto, ja olen edustuskelpoinen myös ympäristöpiireissä. Mukavuudesta, jalkatilasta, suorituskyvystä ja melutasosta tinkimättä.

» Lue lisää

28.5.2008 09:00

Autojen merkkihuollot (Pääkaupunkiseutu, Turku, Joensuu)

TM vertailu: Autojen merkkihuollot (Pääkaupunkiseutu, Turku, Joensuu)

Auto vaatii tasaisin väliajoin huoltoa, ja sen kustannukset ovat melkoinen menoerä autoilijoille. Olisi siis kohtuullista, että huollossa käytäisiin läpi kaikki tarkastuskohteet ja korjattaisiin tai vaihdettaisiin vialliset osat. Kaikkien merkkien kohdalla ei tätä vieläkään tehdä, mutta osa merkkihuolloista on asian selvästi tiedostanut.

» Lue lisää

22.5.2008 13:07

Tuulilasit

TM vertailu: Tuulilasit

Tuulilasi on osa, jota kovin harva itse autoonsa vaihtaa. Asiakas ei siis pysty valitsemaan lasimerkkiä muuten kuin valitsemalla lasinvaihtoliikkeen sen perusteella, mitä laseja siellä autoihin asennetaan. Liikkeiden mainoksissa kerrotaan, ettei ole sama, minkä merkkisen lasin autoosi asennutat, mutta mikä lienee totuus.

» Lue lisää

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot