Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Vertailut

Henkilöpakettiautot

TM vertailu: Henkilöpakettiautot

Henkilöauton ostaminen järkiperustein on harvinaista. Sattuma, ennakkoluulot, pinttyneet mieltymykset ja hetken mielijohteet ohjaavat valintaa. Pelkästään tarpeita ja tarjolla olevaa kalustoa vertailemalla henkilöpakettiauton luulisi olevan yllättävän monelle Se oikea.

» Lue lisää

5.11.2008 08:05

Hiilidioksidipäästöt ≤ 110 g/km

TM vertailu: Hiilidioksidipäästöt ≤ 110 g/km

Fiat 500 Multijet Lounge

» Lue lisää

14.10.2008 11:21

Honda Accord 2,2 i-DTEC ja Subaru Legacy 2,0 Boxer Diesel

TM parivertailu: Honda Accord 2,2 i-DTEC ja Subaru Legacy 2,0 Boxer Diesel

Honda Accord ja Subaru Legacy uusine dieselmoottoreineen jäivät eri syistä rannalle heinäkuun dieselvertailusta, joten asetimme ne nyt ottamaan mittaa toisistaan. Molemmat poikkeavat massasta etenkin moottoriensa osalta.

» Lue lisää

29.9.2008 11:35

Ford Focus 1,6 TDCi Econetic ja Seat Leon 1,9 TDI Ecomotive

TM parivertailu: Ford Focus 1,6 TDCi Econetic ja Seat Leon 1,9 TDI Ecomotive

Autojen polttoaineenkulutus on laskenut uusien mallien myötä. Kuinka toimivat ja mitä kuluttavat eco-malliset versiot perusautoista?

» Lue lisää

25.9.2008 13:25

Moottorin ilmansuodattimet

TM vertailu: Moottorin ilmansuodattimet

Auton moottori tarvitsee hengitysilmaa useita kuutiometrejä minuutissa, ja moottorin keston kannalta on tärkeää, että ilma on puhdasta. Mutta riippuko imuilman puhtaus siitä, minkämerkkisen suodattimen läpi ilma moottorille kulkee?

» Lue lisää

10.9.2008 09:00

Katsastustarkastukset

TM vertailu: Katsastustarkastukset

Vuosikatsastus lähestyy. Pitäisikö auton kunto tarkastuttaa jo ennalta ikävien yllätysten välttämiseksi? Sekä merkkikorjaamot että automerkeistä riippumattomat korjaamot tarjoavat katsastustarkastuksia, joissa auton kunto testataan. Selvitimme, uskaltaako tarkastuksen jälkeen mennä luottavaisin mielin katsastusinsinöörin juttusille.

» Lue lisää

28.8.2008 10:21

Tonniluokan pakettiautot

TM vertailu: Tonniluokan pakettiautot

”Hei, ei sulla sattuis olemaan pakua, kun tarttis siirtää yks sohva uuden tieltä kierrätykseen”, on tuttu kysymys pakettiauton omistavalle henkilölle. Ääneen sanomaton totuus on, että Suomi kuljettaa, muuttaa ja siirtää tavaroitaan näillä tonniluokan pakettiautoilla enemmän kuin arvataankaan.

» Lue lisää

29.7.2008 15:26

Scandinavian Sports Car 2008

TM vertailu: Scandinavian Sports Car 2008

Tiivistunnelmaiseen tarinaan tarvitaan aina riittävä määrä mielenkiintoisia hahmoja. Monitahoinen vuorovaikutus on välttämättömyys, ja mitä enemmän kipinöitä lentää, sen parempi. Parhaimmillaan tarinan ja todellisuuden raja alkaa hämärtyä. Liikkeet, äänet ja tuoksut sulautuvat yhdeksi nopeatempoiseksi tapahtumaketjuksi…

» Lue lisää

2.7.2008 09:01

Isot perheautot

TM vertailu: Isot perheautot

Suurten perheautojen luokkaan on tullut viime aikoina runsaasti uutuuksia. Puolet tämänkertaisen vertailumme autoista on kevään uutuuksia. Dieselmoottori on nykyään tässä luokassa varteenotettavin vaihtoehto, joten sellainen oli luonnollinen valinta vertailuryhmäämme.

» Lue lisää

11.6.2008 08:10

Lexus LS 600h L ja Mercedes-Benz S 420 CDI L

TM parivertailu: Lexus LS 600h L ja Mercedes-Benz S 420 CDI L

Minä olen edustusauto, ja olen edustuskelpoinen myös ympäristöpiireissä. Mukavuudesta, jalkatilasta, suorituskyvystä ja melutasosta tinkimättä.

» Lue lisää

28.5.2008 09:00

Autojen merkkihuollot (Pääkaupunkiseutu, Turku, Joensuu)

TM vertailu: Autojen merkkihuollot (Pääkaupunkiseutu, Turku, Joensuu)

Auto vaatii tasaisin väliajoin huoltoa, ja sen kustannukset ovat melkoinen menoerä autoilijoille. Olisi siis kohtuullista, että huollossa käytäisiin läpi kaikki tarkastuskohteet ja korjattaisiin tai vaihdettaisiin vialliset osat. Kaikkien merkkien kohdalla ei tätä vieläkään tehdä, mutta osa merkkihuolloista on asian selvästi tiedostanut.

» Lue lisää

22.5.2008 13:07

Tuulilasit

TM vertailu: Tuulilasit

Tuulilasi on osa, jota kovin harva itse autoonsa vaihtaa. Asiakas ei siis pysty valitsemaan lasimerkkiä muuten kuin valitsemalla lasinvaihtoliikkeen sen perusteella, mitä laseja siellä autoihin asennetaan. Liikkeiden mainoksissa kerrotaan, ettei ole sama, minkä merkkisen lasin autoosi asennutat, mutta mikä lienee totuus.

» Lue lisää

14.5.2008 09:00

Viisioviset perheautot 2008

TM vertailu: Viisioviset perheautot 2008

Perusperheautoissa on valikoimaa enemmän kuin kylliksi, ja valinnanvaikeutta lisää vielä moottorivaihtoehtojen kirjo. Dieselit tulivat yhtäkkiä varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, ja bensiinimoottorien rintamallakin tapahtuu.

» Lue lisää

2.5.2008 15:06

Tuulilasin vaihtopalvelut

TM vertailu: Tuulilasin vaihtopalvelut

Kun vastaantulevasta autosta sinkoaa kivi tuulilasiin, nousevat voimasanat väkisinkin huulille. Balsamia autoilija saa sentään siitä, että lasiliikkeissä tuulilasin saa vaihdatettua useimmiten jo seuraavana päivänä. Lopputulos ei vain aina ole aivan kuin tehtaan jäljiltä.

» Lue lisää

16.4.2008 15:17

Smart Fortwo mhd & Smart Fortwo cdi

TM parivertailu: Smart Fortwo mhd & Smart Fortwo cdi

Pieni on joskus suurta. Tämä on tarina kahdesta pienestä autosta, jotka yrittävät saada suuria aikaan.

» Lue lisää

16.4.2008 14:42

Maalipinnan käsittelyt

TM vertailu: Maalipinnan käsittelyt

Auton vahaaminen on vahojen käytön helpottumisesta huolimatta edelleen työlästä. Ratkaisuna helpompaan autonhoitoon voisi olla maalipinnan käsittely, joka pitää auton edustuskunnossa ilman omaa vaivaa. Kun käsittelylle on vielä luvassa pitkä takuu, kuulostaa ratkaisu jo liian hyvältä ollakseen totta.

» Lue lisää

19.3.2008 09:00

4x4-parivertailu x2

TM parivertailu: 4x4-parivertailu x2

Vetopitoa pikkurahalla:

» Lue lisää

3.1.2008 11:24

Dieselmoottoriset katumaasturit

TM vertailu: Dieselmoottoriset katumaasturit

Dieselmoottorinen, keskikokoinen katumaasturi on autoveromuutoksen jälkeen entistä houkuttelevampi hankinta. Nyt koko valikoima on ensi kertaa samalla viivalla.

» Lue lisää

23.11.2007 13:23

Alemman keskiluokan dieselfarmarit

TM vertailu: Alemman keskiluokan dieselfarmarit

Perheauton ostajien keskuudessa farmarin suosio kasvaa sekä meillä että muualla. Sama pätee dieseleihin, sillä etelämpänä Euroopassa jo puolet automyynnistä koostuu nisitä ja Suomessakin jo lähes kolmannes. Niinpä dieselin ja farmarin yhdistelmä kiinnostaa.

» Lue lisää

19.11.2007 13:18

Pakoputket

TM vertailu: Pakoputket

Normaalille autonkäyttäjälle kaikki myytävänä olevat pakoputket näyttävät aivan samanlaisilta, joten tuntuisi järkevältä ostaa aina se halvin mahdollinen. Ostamalla alkuperäisen pakoputken, saa tiettyä varmuutta siihen, että putki on riittävän hiljainen ja muutenkin autoon suunniteltu. Mutta onko tarvikkeena myytävä pakoputki sen huonompi?

» Lue lisää

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto