Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä
VI

VÄLTÄ RISKIT TILANTEIDEN ENNAKOINNILLA

9.6.2009

Kirkasta päälle

Aiemmin oli muotia käyttää pelkästään mustia ajoasuja, mikä on selvä turvallisuusriski. Nyt tällaisesta ajatusmaailmasta ollaan hiljalleen luopumassa ja värillisiä ajopukuja alkaa löytyä.

Mitä kirkkaampia asut ovat, sitä paremmin autoilija havaitsee motoristin. Jos omistaa mustan ajotakin, turvallisuutta voi lisätä laittamalla sen päälle kirkkaan värisen huomioliivin.

Tiukat periaatteen miehet ovat tietenkin sitä mieltä, että autoilijoiden PITÄÄ havaita heidät päällä olevasta ajoasusta huolimatta. Juridisesti näin onkin, käytännössä ei läheskään aina, kuten jokainen motoristi tietää.


HAVAITTAVUUDELLA on melkoisia eroja. Käytä värikkäitä ajoasuja tai pistä tumman ajotakin päälle heijastinliivi tai heijastinvyö.

Kun lähestytään suoraan edestä päin, kirkkaan ajoasun merkitys ei tietenkään ole kovin suuri, koska puku ei varsinkaan katteen takaa näy kovin hyvin. Sen sijaan esimerkiksi taajamaristeyksissä ja ajokaistaa vaihdettaessa havaittavuus korostuu.

Havaittavuuden kannalta tärkeä merkitys on tietysti myös ajovaloilla. Valot on pidettävä aina päällä, ja niiden suuntaus on syytä tarkistaa aika ajoin. Joissakin pyörissä on jo autopuolelta tuttu erillinen ajovalojen korkeudensäädin.


Sisältö

  1. VI: VÄLTÄ RISKIT TILANTEIDEN ENNAKOINNILLA
  2. Kirkasta päälle
  3. Pyörä levenee
  4. Hirvi, orava vai lintu?
  5. ”Salakaatoja”
  6. Voimalla vai järjellä?
Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Juttua on kommentoitu 2 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot