Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä
Hae keskusteluista
Millä tulevaisuudessa ajetaan?

<< edellinen 1 2

SO2001, millaisella aikavalillä ajamista tulevaisuudessa pohtisimme?

Ajattelitko 2020-, vai 2040- vai 2060-lukuja?
vok:
SO2001, millaisella aikavalillä ajamista tulevaisuudessa pohtisimme?

Ajattelitko 2020-, vai 2040- vai 2060-lukuja?


En ole miettinyt. Ajattelin vain yleensä tulevaisuutta. Nuo kaikkihan ovat sitä.

Bensan hinta nousee sitä vauhtia, että vaihtoehtoiset polttoaineet alkavat olla yhä ajankohtaisempia. Sähkö on todennäköisesti yksi vahva vaihtoehto, kun keksittäisiin vielä kevyempiä ja tehokkaampia akkuja.

Sähköauton voisi pitää töpselissä aina kun se on kotipihassa (jos on kotipiha). Talon katolla olisi aurinkopaneeleja ja takapihalla tuuligeneraattori. Paikalliset ajot voisi ajaa energiakustannuksiltaan aika edullisesti. Ilmaista tällainen energia ei tietenkään ole, jos laitteiden hinta otetaan huomioon - muutenhan tuuli ja aurinko on. Jos omat sähköenergian keräys- ja latauslaitteistot yleistyisivät, samoin sähköautot, tällä olisi liikenteen kokonaispäästöjä vähentävä vaikutus, Myös kauppataseelle tekisi hyvää, kun rahat eivät valuisi öljysheikkien taskuihin.

Pitkän matkan liikenteessä sähköauto ei nykyisillä akuilla vielä oiken pärjää. Sähköautoista ei muuten näy kovin usein mainittavan, miten kalliiksi tulee akkujen uusiminen, joka kai on edessä muutaman vuoden kuluttua auton hankinnasta. Koska sähköauto on kallis, ei kai sitä ole tarkoitus sentään panna viiden vuoden ikäisenä kierrätykseen, kun akut alkavat ehtyä.
2020-luvulla ajetaan luonnollisesti niillä autoilla joita nyt liikenteessä on ja joita kaupoissa myydään.

Veikkaan että ~2040 koko autokannasta jopa on 30 % hybridejä.

2060-luvulla veikkaan ajettavan aidoilla sähköautoilla. Luulen että akkuteknologia on tuolloin kyllin käyttökelpoinen.

Kaasuautoilu yksi tulevaisuuden trendeistä

Veikkaan, että metaani tulee olemaan yksi keskeisistä polttoaineista vielä vuosikymmeniä, koska autoteollisuus satsaa siihen tosissaan. Euroopassa tulee olemaan runsaasti biometaania käyttäviä autoja vuosina 2020-2040. Arvio perustuu yksinkertaisesti siihen, että Euroopan (etenkin Saksan)autoteollisuus kehittää kaasumalleja ja samaan aikaan esim. Saksassa tuetaan biometaanin syöttöä maakaasuverkkoon.

Hybriditekniikka tehostaa polttoaineen käyttöä, joten on aika todennäköistä että se kehittyy ja laajenee.

Olen vähän skeptinen täyssähköautojen suhteen ainakin täällä Pohjolassa, mutta ehkä ne tulevat yleisemmiksi kaupunkialueilla.

Biokaasun tuotanto jätteistä ja joutomaiden kasvillisuudesta saattaa kasvaa, koska fossiilisten polttoaineiden hinnat tulevat vääjäämättä nousemaan.

<< edellinen 1 2

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot