Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Jokainen lehtemme tv-vertailu alkaa kattavien kuvasäätöjen tekemisellä. Television kuvanlaatua ei nimittäin voi arvioida, jos asetukset ovat vähänkään pielessä.

Säädämme tarkoilla mittalaitteillamme jokaisen television kuvan väritoistoltaan mahdollisimman lähelle teräväpiirtokuvalle määritettyä ITU-R 709 normia ja valkotasapainoltaan D65-tasoa. Kontrastiltaan kuva pyritään saamaan mahdollisimman lähelle gamma-arvoa 1.0.

Kun televisioita tämän jälkeen vertaillaan toisiinsa, jokaisesta vastaanottimesta saadaan irti sen paras mahdollinen suorituskyky. Saman kuvanlaadun voi tuoda myös omaan olohuoneeseensa kopioimalla televisioonsa TMnetissä julkaistut kuvansäätöasetukset.

TMnetiin on nyt koottu kaikki kuvansäätöarvot niistä televisioista, jotka ovat olleet mukana vertailuissa muutaman viime vuoden aikana. Arkisto täydentyy jatkuvasti aina uuden vertailun ilmestyessä.

Säätötaulukot on tallennettu pdf-dokumenteiksi, jotka voi tulostaa ja ottaa mukaan sohvalle television ääreen. Tämän jälkeen riittää, kun kopioi kuvansäätöasetukset kohta kohdalta omaan vastaanottimeensa.

Vaikka kuvasäädöt on määritelty vain vertailussa mukana olleeseen televisiomalliin, niitä voi kokeilla muihin saman mallisarjan televisioihin. Tv-mallit voivat nimittäin erota toisistaan sekä ulkomitoiltaan että liitännöiltään, ja silti niissä voi olla sama paneeli ja koneisto.


Ks. myös VINKKEJÄ TV-KUVAN SÄÄTÄMISEEN


KUVASÄÄDÖT MERKEITTÄIN:

GRUNDIG


LG

  • TM 22/2011: Parivertailu 55-tuumaiset 3D-televisiot


PANASONIC


PHILIPS


SAMSUNG

  • TM 22/2011: Parivertailu 55-tuumaiset 3D-televisiot


SHARP


SONY


TECHWOOD

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot