Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä
Nikon D3200

VIDEOT

13.6.2012

TM pikakoe Nikon D3200 >>

TESTIKUVAT
Esinetaulu
Valokuvat

Videokamerana Nikon D3200 toimii varsin monipuolisesti. Aukkoa, suljinaikaa ja herkkyyttä voi M-tilassa säätää erikseen, mutta aukko pitää valita ennen videoinnin aloittamista - eikä automaattinen herkkyysasetuskaan ole käytössä.

Suljinajaksi voi S-tilassa valita esimerkiksi 1/50 sekuntia, minkä jälkeen valotusta pystyy korjaamaan muuttamalla aukkoa 0,3 valotusaskeleen portain.

Niin sanottu AF-F-tarkennus toimii jatkuvasti, mutta toiminta ei ole aina niin sujuvaa, että sen haluaa näyttää valmiilla videolla. Siksi objektiivin tarkentaa monissa tilanteissa mieluummin käsin.

Mikrofonin herkkyyttä säädetään joko käsin tai automatiikalla, ja ääni tallentuu erillismikrofonin avulla stereofonisena. Kuulokeliitäntää ei ole, mutta se puuttuu lähes kaikista muistakin järjestelmäkameroista.

Nikon D3200, alkuperäisen mov-tiedoston voi ladata tästä (54 Mt).

Videokuva näyttää tarkalta ja liike toistuu varsin sujuvasti. Terävyysalue ei ole yhtä suppea kuin täyden kinokoon kameroissa, mutta se vastaa 35 mm:n elokuvakameraa. Full hd -kuvan tallennusnopeudeksi voi valita 30, 25 tai 24 ruutua sekunnissa.

Nikon D3200, alkuperäisen mov-tiedoston voi ladata tästä (58 Mt).

Videokuvan suurin kauneusvirhe on säännöllisiin kuvioihin ilmestyvä moiré-ilmiö, joka erottuu selvemmin kuin monissa muissa järjestelmäkameroissa.

Harri Slip (tiivistelmä TM:n 12/2012 artikkelista s. 38 - 39)

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto