Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

18.8.2012 14:48

Acura ja Volvo turvallisimmat

Yhdysvalloissa IIHS on ottanut käyttöön tähän asti vaativimman törmäystestin, jossa vain harva automalli menestyy.

IIHS eli Insurance Institute for Highway Safety (jotakuinkin vakuutusyhtiöiden instituutti maantieturvallisuuteen) teki ensimmäiset törmäystestit kokeella, missä vain 25 prosenttia keulasta törmää 1,5 metriä korkeaan kiinteään kohteeseen 64 km/h nopeudella. Kokeella kuvataan tilannetta, missä törmätään tolppaan tai puuhun sekä kolaria, missä autojen keulat osuvat vain hivenen toisiinsa.

Ensimmäisessä ryhmässä oli mukana ns. premium luokan autoja, kuten Suomessakin suositut Audi A4, BMW:n 3-sarja, Mercedes-Benzin C-sarja ja Volvon S60. Kaiken kaikkiaan testattiin yksitoista autoa, joista ainoastaan kolme sai hyväksyttävän arvosanan.

Parhaat olivat Acura TL (joka on hivenen Honda Accordia kookkaampi malli) ja Volvo S60. Infinitin G-sarja ylsi toiseksi parhaaseen tyydyttävään arvosanaan. Sitä vastoin Acura TSX, BMW:n 3-sarja, Lincoln MKZ ja Volkswagen CC joutuivat tyytymään välttävään. Mutta sekin oli parempi kuin Audi A4:n, Lexus ES 350:n, Lexus IS 250:n ja Mercedes-Benz C-sarjan tulos, joka oli heikko.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 11 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto