Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

19.6.2012 12:08

AMG:ltä tulossa 8 uutuutta

Mercedes juhlii AMG:n 45-vuotissyntymäpäivää, minkä myötä julkistettiin ”AMG Performance 50” -strategia.

Juhlan kunniaksi julkaistussa kuvassa on kahdeksan autoa peitettynä, joista yksi on tuleva A45 AMG. Nelivetoisuus saa tärkeän roolin tulevissa AMG-malleissa, vaikka tähän saakka neliveto on jätetty maastureiden yksinoikeudeksi.

AMG ottaa myös aiempaa vahvemman roolin tulevien urheilullisten Mercedes-Benz-mallien kehittämisessä. Sellaisia ovat mm. A 250 Sport ja A 220 CDI Sport, jotka molemmat ovat saaneet ”engineered by AMG” -logon. AMG on kehittänyt niihin erilaisen etuakselin ja säätänyt jousitusta.

Vaikka kehitys vie kohti pienempiä ja taloudellisempia (ja samalla ympäristön paremmin huomioon ottavia) moottoreita, AMG kehittää seuraavan sukupolven V12-moottoria. Sen aikataulusta ei ole vielä kerrottu, mutta se valmistetaan jatkossakin AMG:n ”yksi mies valmistaa moottorin alusta loppuun” -filosofian mukaisesti.

AMG Performance 50 -suunnitelmassa AMG-mallien tuotantoa ja myyntiä kasvatetaan nopeaan tahtiin muun muassa mallistoa laajentamalla. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhtiön myynti kasvoi kolmanneksella ja alkuvuosi on ollut AMG:n kaikkien aikojen paras.

AMG haluaa pienentää valmistamiensa autojen CO2-päästökeskiarvon alle 200 g/km vuoteen 2017 mennessä. Siinä on apuna SLS AMG E-CELL, jonka tuotantoversio esitellään syyskuussa Pariisin autonäyttelyssä. Ensimmäiset asiakkaat saavat omansa vuoden 2013 aikana.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 2 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot