Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

25.6.2012 07:58

Apple hyökkää autoihin

Maailman World Wide kehittäjien konferenssissa Apple paljasti aloittavansa yhteistyön autonvalmistajien kanssa.

Apple lupaa lähitulevaisuudessa napin ohjauspyörään, jolla saa yhteyden Siriin. Se on ääniohjattu keinoäly, jonka kautta otetaan yhteys iPhoneen. Siltä voi kysyä säätilaa tai pyytää sitä etsimään paikkakunnalta vaikka meksikolaisen ravintolan. Hetken päästä Siri antaa vastauksen (lähes)  kaikkiin kysymyksiin.

Apple ilmoitti olevansa yhteistyössä 12 autonvalmistajan kanssa (muun muassa GM, Chrysler, Honda ja Toyota), joista moni hämmentyi tiedosta täysin. Etenkin kun Apple ilmoitti Siri-napin ilmestyvän autoihin vuoden kuluessa. Yhtiöt eivät nimittäin joko tienneet koko asiasta juuri mitään tai eivät ainakaan olleet vielä valmiita julkistamaan yhteistyötä.

Julkistettu Apple-yhteistyö jättää pahimmin paitsioon Fordin, joka on sitoutunut Microsoftin kanssa Windows CE-pohjaiseen auton tietojärjestelmään. Se pystyy aivan samaan kuin Applen toimittama, mutta tällä hetkellä Applen maine ja noste tekevät sitä käyttävistä yhtiöistä edistyksellisempiä ja teknisempiä - siis henkisesti, ei teknisesti.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 3 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot