Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

12.7.2012 12:09

Artega ja De Tomaso konkurssiin

Suurten autonvalmistajien lisäksi talousvaikeudet koettelevat rajusti myös pieniä yrittäjiä.

Saksalainen Artega ehti tehdä neljän vuoden ajan hienoa Porsche Boxsterin ja Caymanin kaltaista keskimoottorista urheiluautoa. Vuonna 2007 Geneven autonäyttelyssä esitelty konsepti saatiin tuotantoon vuotta myöhemmin. Pienessä vain nelimetrisessä, kevyessä urheiluautossa käytettiin Volkswagenin 3,6-litraista V6-moottoria.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Artega GT:n muotoilusta vastaa Henrik Fisker, joka on paremmin tunnettu Suomessa valmistettavasta Fisker Karmasta. Valitettavasti urheiluauton kysyntä ei ole ollut riittävän suurta, vaan yhtiö ajautui talousvaikeuksiin ja konkurssiin. Yhtiötä yritettiin myydä aasialaiselle sijoittajalle, mutta apu ei tullut ajoissa.

Italialaisen De Tomason tarina on vielä surullisempi, sillä italialaista merkkiä elvyttänyt Gian Mario Rossignolo ei ehtinyt saada edes tuotantoa käyntiin. Yhtiön joutumisessa konkurssiin on talousepäselvyyksiä, sillä Rossignolo joutui tänään kotiarestiin. Viranomaiset ovat kiinnostuneita, mihin 7,5 miljoonaa koulutukseen tarkoitettua euroa on kadonnut.

Rossignolo osti oikeuden De Tomason nimeen ja samana vuonna hän hankki käyttöönsä Pininfarinan tehtaan. Italialaismerkkiä jäävät kaipaamaan autoharrastajat ja 1 200 työntekijää, joille oli luvattu elanto tehtaalla. Viime mainitut toivovat työn vielä jatkuvan mahdollisen uuden omistajan alaisuudessa.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot