Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

22.6.2012 11:58

Aston Martinin uusin on Vanquish

DBS on kohta historiaa Aston Martinin mallistossa ja sen paikan ottaa uusi Vanquish.

Uudesta nimestään huolimatta Vanquish on pikemmin evoluutio DBS:stä kuin täysin uusi automalli. Akseliväli ja korin pituus ovat ennallaan, mutta leveyttä ja korkeutta on tullut vähän lisää. Uusimpien kevyiden materiaalien ansiosta painoa on saatu tiputettua viitisenkymmentä kiloa.

Moottorina on edelleen vapaasti hengittävä 5,9-litrainen V12, mutta nyt se kehittää 40 kW enemmän ja myös vääntömomentti on kasvanut 50 Nm. Numerot ovat komeat, 422 kW ja 620 Nm. Se riittää viemään auton nollasta sataan 4,1 sekunnissa ja huippunopeus on 295 km/h. Aiempaan DBS:ään verrattuna kiihdytys sujuu pari kymmenystä nopeammin, mutta huippunopeus on 10 km/h pienempi.

Kiihdytys sujuu helposti, sillä autossa on lähtöjärjestelmä. Pidon varmistavat Pirellin uuden sukupolven 20-tuumaiset P-Zerot kevyillä vanteilla. Pysähtymisestä huolehtivat Brembon kolmannen sukupolven keraamiset jarrut. Jousituksessa on Aston Martinin muuntuva vaimennus, josta voi valita kolme vaimennusta.

Aston Martinilla ajanut on autossa kuin kotonaan, vaikka kojelauta onkin siirretty vähän eteenpäin. Muutosten myötä mittaristo ja katkaisimet näyttävät futuristisemmilta kuin aiemmin. Ostaja voi valita oman autonsa joko kaksipaikkaisena tai 2+2-paikkaisena. Suurin muutos tiloissa on tavaratila, joka on kasvanut peräti 60 prosentilla 368 litraan.

Uusi Vanquish ilmestyy Euroopan jälleenmyyjille ennen vuoden vaihdetta. Uutuuden hinnat alkavat Brittein saarilla 189 995 punnasta eli vähän vajaasta 250 000 eurosta.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 1 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto