Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

2.7.2012 11:46

Autokauppa elpyy hitaasti

Huhtikuun alussa voimaan astuneen veromuutoksen jälkeen autokaupan myyntimäärät eivät ole palanneet ennalleen.

Kesäkuussa myytiin henkilöautoja melkein kolmannes viime vuotta vähemmän, minkä takia koko alkuvuoden rekisteröinnit jäivät kuutisen prosenttia viime vuodesta jälkeen. Viimeistään nyt tuli todistettua, kuinka vahingoittava vaikutus autoverouudistuksella oli autokaupalle ja samalla myös valtiolle. Sehän muutti autoverotusta saadakseen lisää verotuloja, mutta tulos oli aivan päinvastainen.

Kesäkuun ylivoimaisesti eniten myyty merkki oli Volkswagen yli 17 prosentin markkinaosuudella ja kakkoseen eli Toyotaan verrattuna lähes kaksinkertaisilla rekisteröinneillä. Vuoden ensimmäisen puoliskon jälkeen Toyota pitää kuitenkin ykköspaikkaa hallussaan, mutta VW kirii kovasti. Kaukana niiden takana Ford ja Skoda kilpailevat kolmannesta sijasta, ja Skoda supisti eron kesäkuussa 20 autoon.

Yksikään suurista automerkeistä ei yltänyt kesäkuussa rekisteröinneissä viime vuoden tasolle, mutta Mini, Lexus ja Jaguar onnistuivat kasvattamaan myyntiään. Puolen vuoden jälkeen myyntiään kappalemääräisesti kasvattaneita merkkejä 20 eniten myydyn joukossa ovat Toyota, Kia, Audi, Mercedes, Hyundai ja Mitsubishi.

Mallikohtaisissa henkilöautojen rekisteröinneissä Volkswagen Golf oli ylivoimainen ykkönen ennen Skoda Octaviaa ja Nissan Qashqaita. Viime mainitut ottivat rakoa kiinni alkuvuoden jälkeen ykkösenä olevaan Toyota Avensikseen, joka oli kesäkuun rekisteröinneissä vasta kuudennella sijalla. Väliin kiilasivat Toyota Yaris ja Volkswagen Polo.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto