Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

19.6.2012 18:33

Delta-konserni uusi johtoaan

Brittiläinen John Costin päättää 2,5 vuoden jälkeen kautensa Deltan toimitusjohtajana jättäen tehtävän Jyrki Kupilalle.

Kun John Costin tuli Suomeen vuoden 2009 lopulla, hän tiesi ottavansa vastaan haastavan tehtävän. Delta-konserni kävi konkurssin partaalla, menetti italialaismerkkien edustuksen, eikä Kiankaan pysyvyys ollut joidenkin tietojen mukaan aivan vahvalla pohjalla. Mutta nyt siirtyessään hallituksen puheenjohtajaksi Costin jättää seuraajalleen hyvässä kuosissa olevan yhtiön, joka on tukevasti voitollinen.

Costinin salaisuus menestykseen on yksinkertainen, otetaan asiakkaat paremmin huomioon. Konseptin onnistumisesta kertoo omaa kieltään Kian saama asiakasuskollisuuspalkinto. Eikä Kian ja toiseksi merkiksi tulleen Mitsubishin myynnissä kaiken kaikkiaankaan ole moittimista, sillä kummankin markkinaosuus on Suomessa Euroopan korkein.

Jyrki Kupila oli aikanaan Inchcapen toimitusjohtaja, mistä hän lähti Ruotsiin vetämään Jaguaria ja Land Roveria. Palatessaan Suomeen Kupila astui Volvo Auton leipiin vetämään Renault-liiketoimintaa ja sieltä hän siirtyi vuonna 2006 Oy BMW Suomi AB:n toimitusjohtajaksi. Kupila myöntää, että häntä pidettiin tärähtäneenä, kun hän meni pari vuotta sitten Deltalle. Uuden toimitusjohtajan ensimmäinen haaste on valitettavasti myynnin romahtamisen aiheuttama kulukuuri. Mutta muuten Kupila aikoo jatkaa Costinin aloittamaa linjaa jossa Delta tarjoaa ”parasta paikallista palvelua”.

Hallituksen puheenjohtajan paikalla Costinille teki tilaa liki 30 vuoden uran General Motorsilla tehnyt David Herman. Hän jatkaa edelleen Delta-konsernin hallituksessa. Herman katsoo Euroopan automarkkinoiden tulevaisuuteen lasipallostaan ja ennustaa seuraavan suuren aallon uusia valmistajia ja merkkejä tulevan idästä.

Kuvassa vasemmalta: Delta-konsernin uusi hallituksen puheenjohtaja John Costin, toimitusjohtaja Jyrki Kupila ja hallituksen jäsen David Herman.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot