Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

18.7.2012 12:46

Fiat 500-mallista katumaasturi

Maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä esiteltiin viisiovinen kookkaampi Fiat 500L ja siitä tulee nelivetoinen versio.

Fiat esitteli hiljattain 500L-mallinsa medialle Italiassa ja lehdistötilaisuuden aikana näytettiin myös malli 500X. Tilaisuudessa ei olisi saanut ottaa kuvia, mutta jotenkin 500X kuitenkin pääsi julkisuuteen. Kyseessä on jo viides versio alkuperäisestä aiheesta.

Perusrakenne 500X:ssä on sama kuin 500L-mallissa, mutta pituutta on enemmän eli 4,2 metriä, mikä tekee siitä malliperheen kookkaimman. Fiatin mallistossa tuleva 500X korvaa Sedicin, joka on muutamia yksityiskohtia lukuun ottamatta sama auto kuin Suzuki SX4. Moottorit 500X:ssä ovat samat kuin 500L:ssä eli ahdettuja kaksisylinterisiä TwinAir-moottoreita ja 1,3-litrainen MultiJet-turbodiesel.

Erityisen mielenkiintoiseksi tulevan 500X:n tekee, että se toimii perustana myös tulevalle nykyisiä pienemmälle Jeep-mallille. Jeepin pienokaista, joka sijoittuu siis Compassin ja Patriotin alapuolelle, valmistetaan aikanaan Italiassa Fiatin Mirafiorin tehtaalla samalla linjalla 500X:n kanssa.

Fiat 500X pääsee tuotantoon ensi vuoden alussa ja Jeepin B-segmenttiin sijoittuva malli seuraa perässä vuoden 2014 toisella neljänneksellä.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot