Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

12.6.2012 12:43

Ford B-Max lähestyy

Ford on alkanut kertoa yhä tarkempia tietoja uudesta pienestä tila-autostaan, ja joissain maissa B-Max on saanut jo hinnatkin.

Ford tuo tila-automallistoonsa aiempia pienemmän kokoluokan, kun 13 senttiä Fiestaa pidempi B-Max saapuu myyntiin. Auton erikoisuuksiin kuuluu sivuovirakenne, missä keskipilari on integroitu etu- ja takaoviin. Kun etuoven avaa ja takaoven liu’uttaa taakse, aukeaa kylkeen yli 1,5 metriä leveä kulkuaukko.

Ford uskoo suuren osan B-Maxin ostajista löytyvän suurempien autojen omistajista, minkä takia uutuuteen on ladattu melkoisesti varusteita. Siihen on saatavissa mm. Fordin ääniohjattu SYNC-järjestelmä, johon voi yhdistää matkapuhelimen tai musiikkisoittimen ja johon kuuluu Bluetooth. B-Max on luokkansa ensimmäinen auto, jossa on hitaissa nopeuksissa toimiva törmäyksenvaroitusjärjestelmä.

Voimanlähteeksi saa uuden kolmesylinterisen 1,0-litraisen EcoBoost-moottorin joko 74 tai 88 kW:n tehoisena, lisäksi bensiinivaihtoehtona ovat 1,4-litrainen (66 kW) ja 1,6-litrainen (77 kW) Duratorq. Dieselmoottorit ovat Euroopassa uusi 1,5-litrainen (55 kW) ja 1,6-litrainen (70 kW). B-Maxin kulutus on eri moottoreilla luokkansa alhaisin tai ainakin kärkipäätä.

Saksassa B-Max on saanut jo hinnat ja ne alkavat 1,4 Ambienten 15 950 eurosta. Samalla varustetasolla 1,5 TDCI on 1 300 euroa kalliimpi. Suomen hinnat ilmoitetaan lähempänä myynnin aloitusta, joka on varsin pian, sillä ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille syyskuussa.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot