Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

5.8.2012 12:44

Japanissa halutaan pieniä tila-autoja

Toyota vastaa asiakkaiden toiveisiin uudistamalla Porten ja tuomalla sen rinnalle uuden Spaden.

Peugeot esitteli vuonna 2004 erikoisen 1007-mallin, jossa oli molemmilla kyljillä sähköllä toimivat liukuovet. Toyota toi kotimaassaan myyntiin samantyylisen Porten, jonka ideana oli nimensä mukaisesti ovi. Tosin sähköinen liukuovi on vain matkustajan puolella kuljettajan kömpiessä sisään tavallisesta ovesta.

Yksi tärkeimmistä muutoksista vuosien varrella on se, että kuljettajan puolelle on lisätty vielä takaovi, mutta matkustajan puolella (Japanissa vasemmalla) on edelleen kauko-ohjattava liukuovi. Porten rinnalle tulee nyt Spade, jonka keula on terävämmän ja laatikkomaisemman näköinen kuin esikuvassa.

Autoissa on pitkä 2,6 metrin akseliväli ja nelimetriseen koriin aukeaa sähköoven peräti 1,02 metriä pitkä ja 1,25 metriä korkea aukko. Viisipaikkainen kaksikko on erittäin monikäyttöinen, sillä esimerkiksi etuistuimen voi taittaa pöydäksi, jota voi siirtää pituussuunnassa peräti 700 mm.

Voimanlähteeksi voi valita 1,3-litraisen tai uudistetun 1,5-litraisen bensiinimoottorin, jonka kanssa on portaaton automaattivaihteisto. Etuvedon lisäksi kaksikon saa myös nelivetoisena. Toyota Spaden ja Porten hinnat sijoittuvat Japanissa 15 000 ja 20 000 euron haarukkaan.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 1 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto