Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

2.8.2012 11:50

Jyväskylän voittaja 40 vuoden takaa

Simo Lampinen ajoi Jyväskylässä ensimmäiseen voittoonsa vuonna 1963 ja viimeisen kerran hän nousi podiumin korkeimmalle paikalle tasan 40 vuotta siten.

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Simo Lampinen ei vastaa lainkaan kuvaa oloneuvoksen päiviä viettävästä eläkeläisestä. Hän toteaakin nauraen olevansa seuraavien kahden kuukauden aikana joka toinen viikonloppu aina eri maassa.

Ohjelmassa on paljon ajamista, sillä Simo ajaa Belgiassa Span-radalla Saabilla, tarkkailee Saksan MM-rallin turvallisuutta ja osallistuu Japanissa paikallisen Lancia Stratos -kerhon 20-vuotisjuhliin yhdessä italialaisen Sandro Munarin kanssa.

Brittiläisen Morganin syntysijoille kokoontuu toistatuhatta Triumph TR -harrastajaa ja mukana on myös Le Mansissa kyseisellä autolla kilpaillut Lampinen. Uransa ralleissa Simo lopetti Triumph TR7:llä, jollaisella hän ajaa tänään Lahdessa näytösajon Jokimaan raviradalla. Siellä on ensimmäinen lähtö viiden jälkeen, minkä jälkeen MM-rallin osanottajat ajavat pikataipaleen ja vielä yhdeksältä historialliset ralliautot kiertävät radan.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot