Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

15.6.2012 08:33

Maailman parhaat moottorit valittu

International Engine of the Year 2012 palkinnot on jaettu eri sarjoissa ja yleiskilpailun voitti…

Tänä vuonna International Engine of the Year valittiin jo 14. kerran ja raadissa on 76 jäsentä, jotka edustavat 35 maata. Parhaaksi moottoriksi valittiin Fordin 1,0-litrainen EcoBoost, joka sai myös parhaan uuden moottorin ja parhaan alle 1,0-litraisen moottorin palkinnon. Toisena oli Volkswagen-konsernin 1,4-litrainen kaksoisahdettu TSI-moottori (kompressori ja turbo) ja kolmantena Ferrarin 4,5-litrainen V8.

Neljänneltä sijalta löytyy GM:n 1,4-litrainen jatketun toimintamatkan voimalinja, joka voitti vuoden vihreän moottorin palkinnon. Sijat 5.-9. ovat BMW:n miehittämiä, sillä viimeiset pistesijat veivät 2,0-litrainen kaksoisturbo ja 1,6-litrainen PSA:n kanssa kehitetty turbomoottori.

Valinnassaan International Engine of the Year -tuomaristo painottaa moottorilla saavutettavaa ajettavuutta, suorituskykyä, taloudellisuutta, hienostuneisuutta ja onnistunutta edistyksellisen moottoriteknologian hyödyntämistä. Tuomaristo totesi Fordin moottorista, että se todistaa polttomoottorin jatkavan vahvana tulevaisuuteen.

 

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 7 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto