Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

28.6.2012 08:12

Mini tähtää pakettiautomarkkinoille

Maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä esitelty Mini Clubvan ei ollut vain satunnainen konsepti, vaan nyt malli otetaan tuotantoon.

Pakettiauto kuuluu tärkeänä osana Minin historiaan, sillä vain vuosi mallin esittelyn jälkeen (vuonna 1960) olivat vuorossa Mini farmari ja Mini Van. Niissä oli kymmenen senttiä henkilöautoa pidempi akseliväli, reilu tavaratila ja pariovet takana. Autot olivat suosittuja ja Mini Vania tuotiin Suomeenkin.

Mini laajentaa mallistoaan nopeaan tahtiin, joten pakettiauton synty ei ole yllättävää. Kaiken lisäksi se on nimeä myöten helppo muunnos, sillä Mini Clubmanista tehtiin Mini Clubvan. Ikkunat on pistetty umpeen ja 1,15 metriä pitkä tavaratila ulottuu etuistuimiin saakka. Mitään valtavia kuormia autolla ei kuljeteta, sillä tavaratilan koko on 860 litraa ja kantavuus 500 kiloa.

Moottoriksi voi alkuvaiheessa valita Mini Onen, Mini Cooperin tai Mini Cooper D:n voimanlähteen. Dieselmoottorilla päästöt ovat 103 g/km ja bensiinimoottoreilla 129 g/km. Muitakin vaihtoehtoja voi tulla myöhemmin valikoimaan.

Värivalikoimassa on neljä vaihtoehtoa (valkoinen, sininen, metallivihreä) ja metallimusta ja sisustus on tummanpuhuva. Hinnat alkavat Mini One Clubvanin 24 423 eurosta.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot