Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

16.8.2012 11:51

Nissan Pathfinder amerikkalaisittain

Viime tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä konseptina esitelty Nissanin kookas katumaasturi on nyt esitelty lopullisessa muodossaan.

Nissan Pathfinderin perusrakenne on vaihtunut radikaalisti auton historian aikana. Ensimmäinen sukupolvi oli erillisrunkoinen, mutta sitten siirryttiin itsekantavaan koriin, kunnes kolmannessa (joka on myynnissä Suomessa) palattiin erilliseen koriin ja palkkirunkoon.

Nyt uudessa mallissa ollaan takaisin itsekantavassa korissa, minkä avulla autosta on saatu huomattavasti kevyempi. Kaiken takana ovat nousevat polttoaineiden hinnat ja halu saada pienennettyä auton kulutusta. Seitsenpaikkaisuudesta, hyvästä vetokyvystä ja nelivedon eduista ei ole silti tingitty.

Uusi Nissan Pathfinder jakaa perusrakenteensa Infiniti JX:n kanssa ja on yli 200 kiloa edeltäjäänsä kevyempi. Yhdysvalloissa ainoa voimalinja on 191 kW kehittävä 3,5-litrainen V6 portaattomasti toimivan CVT-automaattivaihteiston kanssa. Kulutus on pienentynyt jopa 30 prosenttia aiempaan malliin verrattuna.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot