Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

22.7.2012 16:03

Noble poistaa katon

Brittein saarilla tehdään pientä superurheiluautoa, joka on nimetty suunnittelijansa, Lee Noblen, mukaan ja nyt siitä on tehty avokonsepti.

Mikä on upeampaa kuin kiitää eteenpäin 350 km/h nopeudella. No tietenkin tehdä tuo sama asia avoautolla hiusten hulmutessa todella rajussa ilmavirrassa. Brittiläinen Lee Noble on ollut mukana suunnittelemassa monia kotimaassaan valmistettuja harvinaisia superurheiluautoja.

Niistä rakkain on tietenkin hänen omaa nimeään kantava Noble, jonka keskimoottorisessa M600-mallissa on Yamahan Volvolle rakentama 4,4-litrainen V8 kahdella ahtimella vahvistettuna. Suorituskyky on 478 kW kehittävän moottorin siivittämä mahtava eli 0-100 km/h alle neljässä sekunnissa ja 360 km/h huippunopeus. Hintaa autolla on yli neljännesmiljoona euroa (verottomana).

Nyt Noble on julkaissut kuva M600 Roadsterista, joka on ainakin toistaiseksi vain konsepti. Valmistaja seuraa kuitenkin suurella mielenkiinnolla mahdollisia reaktioita, ja on valmis aloittamaan avomallin tuotannon. Päätös perustuu pitkälti kiinalaisten ajatuksiin, sillä monen kilpailijan tapaan Noble on valmis myymään autojaan nopeasti kasvaville markkinoille.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot