Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

13.6.2012 16:18

Saabille ruotsalaisomistaja

Uusi omistaja on Nevs eli National Electric Vehicle Sweden, jonka tarkoitus on jatkaa autojen tuotantoa.

Saabin uusi omistaja, National Electric Vehicle Sweden (Nevs) on japanilais-kiinalainen konsortiumi, jota johtavat japanilainen investointiyhtiö Sun Investment ja Hong Kongissa päämajaansa pitävä kestävän kehityksen rakentamiseen erikoistunut National Modern Energy Holdings Ltd. Nevs on perustettu äskettäin, ja sen ainoana päämääränä on ollut Saabin ostaminen.

Konkurssipesän valvojat toteavat lyhyessä tiedotteessaan: ”Uusi yhtiö aloittaa toiminnan Trollhättanissa, missä se kehittää ja valmistaa sähköautoja.” Kaupan ehdoista tai hinnasta ei annettu tietoja julkisuuteen.

Nevsin toimitusjohtaja ja suuromistaja on 47-vuotias kiinalais-ruotsalainen Kai Johan Jiang, joka on asunut Ruotsissa 23 vuotta. Hänen johdollaan Nevsin tavoitteena on rakentaa sähköauto Saab 9-3:n perustalle.

Vaikuttaa siltä, että Saabilla on ne kissan kuuluisat yhdeksän henkeä. Autotuotanto pysähtyi Saabin tehtaalla maaliskuussa 2011 ja konkurssiin yhtiö julistettiin viime joulukuussa. Nyt uusi omistaja aikoo julkistaa ensimmäiset sähköautonsa vuonna 2014, mutta hankkeelle on jo ilmoittautunut epäilijöitä.

 

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 2 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot