Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

25.7.2012 07:45

Toyotan tuotanto ylitti 200 miljoonan rajan

Toyotan ensimmäisen elokuussa 1935 valmistuneen G1-kuorma-auton ja tämän hetkisen tuotannon välillä on yli 200 miljoonaa autoa.

Ehti kulua kuukautta vajaat 77 vuotta ennen kuin Toyotan tuotanto saavutti 200 miljoonan auton rajan. Toyoda Automatic Loom Works Limited’s Automotive Department valmisti ensimmäisen G1-mallisen kuorma-auton elokuussa 1935. Vuosien mittaan yhtiön nimi on vaihtunut Toyota Motor Corporationiksi ja toiminta kasvanut maailmanlaajuiseksi.

Vaikka nykyisin suurin osa Toyota-autoista valmistuu yhtiön kotimaan ulkopuolella, on Japanissa valmistettu kesäkuun loppuun mennessä kumulatiivisesti 145,21 miljoonaa autoa. Ulkomaisen tuotannon määrä on samalla ajanjaksolla 55,12 miljoonaa autoa. Euroopassa Toyota aloitti autojen valmistuksen 20 vuotta sitten ja nykyisin niitä tehdään Iso-Britanniassa, Portugalissa, Ranskassa, Tšekissä, Turkissa ja Venäjällä. Mantereellamme oli tehty viime vuoden loppuun mennessä 7,44 miljoonaa Toyotaa.

Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että Toyotan eniten myyty malli on Corolla, jonka tuotanto ylittää jo 39 miljoonaa kappaletta. Malli ei ole ainoastaan Toyotan eniten myyty, vaan yltää tuohon titteliin kaikki autonvalmistajat huomioon ottaen.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 1 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot