Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

28.6.2012 22:03

Canon EOS 7D päivittyy perusteellisesti elokuussa

Canon EOS 7D ryhmä

Uusi ohjelmistopäivitys v2 tuo tullessaan poikkeuksellisen paljon uusia ominaisuuksia. Laajuuden ohella päivityksessä on erityistä se, että sen saa kameraan, joka on ollut kaupan jo lähes kolme vuotta.

Canon EOS 7D on kolmen vuoden iästään huolimatta yksi parhaista aps-c-kokoisella kennolla varustetuista järjestelmäkameroista. Se sisältää 18 megapikselin cmos-kennon sekä kaksi Digic 4 -suoritinta. Sarjakuvaus etenee nopeimmillaan 8 ruutua sekunnissa.

Uusi v2-ohjelmisto sisältää Canonin EOS-1-huippumalleista periytyviä tehokkaita muistinhallinta-algoritmeja. Niiden ansiosta puskurimuistiin mahtuu nyt 25 raw-kuvan tai 130 jpeg-kuvan sarja (aiemmin 15 raw-kuvaa).

Uusien muokkaustoimintojen ansiosta kuvien jälkikäsittelyn voi aloittaa jo kamerassa: raw-tiedostoista voi korjata kuvavirheitä, kuten reuna-alueiden valotusta, vääristymiä ja kromaattisia poikkeamia.

Lisäksi valkotasapainoa, terävyyttä ja kuvatyyliä sekä monia muita parametreja pystyy säätämään heti kuvauksen jälkeen, minkä jälkeen tulokset tallennetaan uusina jpeg-tiedostoina. Jpeg-tiedostojen kokoa on myös mahdollista muuttaa ilman tietokonetta.

Automaattinen herkkyyssäätö on sekin uudistunut, ja suurimman arvon voi nyt asettaa välille ISO 400 - 6400.

Täyden teräväpiirron videokuvaan saa 16-bittisen stereoäänen, jonka näytetaajuus on 48 kHz. Äänitystasoa pystyy lisäksi säätämään käsin 64-portaisella asteikolla. Digitaalinen tuulisuodatin vaimentaa puolestaan mikrofonin poimimia häiriöääniä.

Kuvauspaikkojen sijaintitiedot saa talteen Canonin gps-vastaanottimella GP-E2, joka kiinnitetään varustekenkään ja kytketään kameraan johdolla. Otoksen exif-tiedostoon merkitään kuvauspaikan pituus- ja leveysaste, korkeus merenpinnasta sekä kuvanottosuunta.

Gps Logger -toiminto jäljittää liikkeet lataamalla paikkatiedot säännöllisin väliajoin. Google Maps -yhteensopivuuden ansiosta reittiä voi katsella helposti Canonin maksuttomalla Map Utility -ohjelmalla.

Canon EOS 7D:n uusi ohjelmistoversio v2 tulee ladattavaksi elokuussa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Canon EOS 7D takaa

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot