Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

6.6.2012 14:05

Hyvännäköinen hifikaiutin Suomesta

Gradient 5.0 vaaka

Gradient on vuonna 1984 perustettu laatukaiuttimien valmistaja. Uusia malleja esitellään harvakseltaan, mutta nyt sellainen kiertää parhaillaan suomalaisia hifiliikkeitä. Kyseessä on hyllyyn tai jalustalle sijoitettava Gradient 5.0.

Uutuus perustuu koaksiaaliseen kaksitie-elementtiin, joka on kehitetty yhdessä Seasin kanssa. Basso ja keskiääniä toistavan lasikuitukartion halkaisija on 176 mm ja diskantin 25 mm. Elementtiä kuormittaa lähes koko takaseinän kokoinen 140 x 200 mm:n passiivisäteilijä.

Taajuustoiston luvataan kattavan alueen 60 - 20 000 Hz +/-2dB, 45Hz -6dB. Jakotaajuus on 2,8 kHz ja herkkyys 86dB/2,83V/1m. Koska kaiutin on koaksiaalinen, sen voi sijoittaa pystyyn tai vaakasuoraan.

Uutuuden kerrotaan sopivan äänenlaadultaan myös Gradientin isojen lattiakaiuttimien kaveriksi esimerkiksi kotiteatteriin tai monikanavaiseen musiikkilaitteistoon.

Minimalistista skandinaavista muotoilua edustavan kotelon koko on 213 × 300 × 210 mm. Näkyvin vaneriosien värit ovat musta, valkoinen tai luonnonsävy. Kankaan väriksi voi valita mustan, valkoisen, vaalean harmaan tai ruskean. Myös erikoisvärejä on saatavilla tilauksesta.

Gradient 5.0 tulee kauppoihin ennen juhannusta, ja se maksaa noin 650 euroa kappale. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Gradient 5.0 värit

Gradient 5.0 pysty

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 2 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot