Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

7.2.2012 11:06

Kovanpaikan kamera Canon D20

Canon PowerShot D20

Canon PowerShot D20 sietää jopa 10 metrin upotuksen, 1,5 metrin pudotuksen, 10 asteen pakkasen sekä pölyn ja rantahiekan. Valokuvien ohella se tallentaa videoita tarkkuudella 1920 x 1080 ja nopeudella 24 ruutua sekunnissa.

Canonin edeltävä kovan paikan kamera D10 oli sympaattisen näköinen ja helposti tunnistettava ”pullukka”. Muoto johtui objektiivin tavanomaisesta rakenteesta, ja optiselta laadultaan D10 edustaa vieläkin kovanpaikan kameroiden huippua.

Uudessa D20:ssa optiikka on muiden vastaavien kameroiden tapaan taiteltu periskooppimaisesi rungon sisään. Nähtäväksi jää miten Canon on onnistunut rakenteellisesti tavallista haastavamman objektiivin kanssa.

Uusi D20 sisältää viisinkertaisen zoomin, jonka kuvakulma vastaa 28- 140 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/3,9 - 4,8.

Takaa valaistu cmos-kenno on 1/2,3-tuumainen (6,17 x 4,55 mm) ja tarkkuudeltaan 12,1 megapikseliä. Canon HS -järjestelmä antaa odottaa hyvää kuvanlaatua vähässäkin valossa.

Älykäs automatiikka tunnistaa yleisimmät kohteet ja säätää valotuksen ohella myös kuvanvakaimen toimintaa. Kohdetta tarkastellaan 3 tuuman (7,5 cm) ja 460 000 pisteen näytöltä.

Vedenalainen makrotila sopii lähikuvien tallentamiseen aaltojen alla, ja automaattitarkennuksella saadaan valmistajan mukaan tarkkoja kuvia myös nopeasti liikkuvista kohteista. Lisävarusteena ostettavan vesitiiviin kotelon ja ulkoisen salaman ansiosta PowerShot D20:lla voi kuvata jopa 40 metrin syvyydessä.

Yökuvaus käsivaralta mahdollistaa kuvaamisen heikossa valaistuksessa. Se tallentaa nopean kuvasarjan ja yhdeksi teräväksi kuvaksi ja vähentää samalla kohinan aiheuttamaa rakeisuutta ja värisuttua. Nopeasti eteneviä tapahtumia saa talteen hidastusvideokuvauksella.

Paikkatiedot tai reitit tallentuva valokuviin gps-merkinnän avulla. Matkakokemukset voi jakaa esimerkiksi mukana toimitettavaa map utility -ohjelman ja Google Earth -palvelun kautta.

Lisävarustesarjaan kuuluu pikalukko ja olkahihna, joiden ansiosta kamera pysyy aina ulottuvilla. Säilytyspussi ja silikonisuojus antavat lisää suojaa, ja kelluke pitää kameran veden pinnalla.

Canon PowerShot D20 tulee kauppoihin toukokuussa noin 400 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivulta.

Canon PowerShot D20 takaa

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot