Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

21.5.2012 08:05

Laadukas ja valovoimainen zoom micro four thirds -kameroihin

Panasonicin zoomin kuvakulma vastaa 24 - 70 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima ulottuu koko polttovälialueella arvoon f/2,8. Lukemat ovat tuttuja ammattikameroiden laadukkaista zoom-objektiiveista, ja nyt tätä kätevää polttovälialuetta ja mainiota valovoimaa pääsee hyödyntämään myös micro four thirds -järjestelmässä.

Tänään esitelty Panasonic Lumix G X VARIO 12-35mm / F2.8 ASPH sisältää tehokkaan Power OIS -kuvanvakaimen. Tärinän ohella sen luvataan poistavan myös hitaasta ja pitkästä liikkeestä syntyvää epätarkkuutta.

Objektiivi koostuu 14 linssistä 9 ryhmässä. Kromaattinen aberraatio pysyy valmistajan mukaan erinomaisesti kurissa, ja myös kuva-alan nurkkien kehutaan toistuvan terävinä. Linssipinnan nanokokoinen rakenne vähentää heijastuksia koko näkyvän valon alueella (380 - 780 nm).

Seitsemästä lamellista koostuva himmennin tuottaa valmistajan mukaan kauniin ja pehmeän taustan suurilla aukoilla kuvattaessa. Objektiivin metallista kiinnitysmekanismia kehutaan kestäväksi. Suodinkoko on 58 mm ja lähin tarkennusetäisyys 25 mm.

Neljän asfäärisen linssin ansiosta objektiivista on saatu valovoimaan nähden pieni (pituus alle 74 mm) ja kevyt (305 grammaa). Hiljainen askelmoottori mahdollistaa nopean ja sujuvan automaattitarkennuksen myös videota kuvattaessa.

Objektiivia odotetaan kauppoihin elokuussa. Hinta on toistaiseksi vahvistamatta.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto