Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

31.1.2012 07:06

Täydet käsisäädöt kovanpaikan pokkariin

Panasonic DMC-FT4

Panasonic DMC-FT4 on uusin versio testissämme menestyneestä, vettä ja iskuja sietävästä taskukamerasta. Gps-paikannuksen, syvyysmittarin, kompassin ja muiden aktiivista matkailijaa kiinnostavien ominaisuuksien ohella uutuus sisältää nyt myös valotuksen käsisäädöt.

Edeltäjänsä tavoin FT4 perustuu 12,1 megapikselin ja 1/2,33 tuuman ccd-kennoon. Aiemmista malleista tutun rungon sisään upotetun 4,6-kertaisen zoomin kuvakulma vastaa 28 - 128 mm kino-optiikkaa, ja sen valovoima on f/3,3 - 5,9.

Kestävyyslupaukset periytyvät nekin mallista FT3, joten uutuus sietää 12 metrin upotuksen, 2 metrin pudotuksen ja 10 asteen pakkasen. Tiiviin rakenteen ansiosta kamera sietää veden ohella myös pölyä.

Sarjakuvaus etenee 3,7 ruutua sekunnissa täydellä tarkkuudella ja 10 ruutua sekunnissa 3 megapikselin tarkkuudella. Näytön koko on 2,7 tuumaa (6,7 cm) ja tarkkuus 230 000 pistettä.

Videot tallennetaan teräväpiirtotarkkuudella 1920 x 1080/50i. Formaatti on avchd, eli sama kuin useimmissa teräväpiirtoisissa videokameroissa. Tietokonejakelua varten videot saa talteen myös mp4/h.264-muodossa. Edessä on salaman ohella led-videovalo. Televisioon kamera kytketään hdmi-liitännän kautta.

Täysautomatiikan ja kohteen tunnistavan älykkään automatiikan (iA) lisäksi valotukseen voi nyt vaikuttaa säätämällä valotusaikaa ja aukkoa. Erikoistehosteiden määrä on sekin entistä kattavampi, ja mukana on muun muassa 3D-kuvaus, 360 asteen panoraama, miniatyyritehoste ja videon toisto 10-kertaisella nopeudella.

Kameran hinta on toistaiseksi vahvistamatta, mutta edeltävä malli DMC-FT3 maksoi hieman alle 400 euroa tullessaan kauppoihin vajaa vuosi sitten.

Panasonic DMC-FT4 takaa

Panasonic DMC-FT4 päältä

Panasonic DMC-FT4 videovalo

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot