Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

5.4.2012 08:08

Helposti hallittava pikkujärkkäri

Panasonic DMC-GF5

Tänään esitelty Panasonic DMC-GF5 korvaa vajaat kymmenen kuukautta sitten esitellyn GF3:n. Uudistuksista tärkeimmät ovat tehokkaampi Venus Engine VII hd 2 -suoritin, arvoon ISO 12 800 kasvanut herkkyys sekä tarkempi 920 000 pisteen kosketusnäyttö.

Micro four thirds -järjestelmän kamera on pieni (108 x 67 x 37 mm) ja kevyt (267 g), mutta silti hieman edeltäjäänsä paksumpi. Käytöltään uutuus muistuttaa pokkaria. Kosketusnäytön ansiosta moni ilmaisun kannalta keskeinen toiminto, kuten tarkennus ja terävyysalueen säätö, onnistuu vieläkin helpommin kuin taskukamerassa.

Tarkennusautomatiikan luvataan toimivan erittäin nopeasti, jopa 0,09 sekunnissa. Valokuvien ohella GF5 tallentaa täyden teräväpiirron videota (1920x 1080/50p) avchd- sekä mp4-formaatissa. Ääni on stereofoninen.

Otoksia voi elävöittää erikoistehosteilla, ja kamerassa on salamavalo. Micro four thirds -järjestelmään saa laajan valikoiman objektiiveja ja lisätarvikkeita.

Panasonic DMC-GF5 tulee kauppoihin kesäkuussa. Kameran hinta on vielä vahvistamatta, mutta numerossa 18/2011 testattu, edeltävä malli DMC-GF3 maksaa noin 500 euroa.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto