Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

17.4.2012 15:42

Värikkäitä Pro-Ject-levysoittimia

Pro-ject Debut Carbon Esprit punainen

Ensimmäinen Pro-Ject Debut -soitin esiteltiin 1990-luvun lopulla. Siitä lähtien se on ollut yksi tunnetuimista ja suosituimmista kohtuuhintaisista lp-levysoittimista. Viimeisimpään Debut Carbon -versioon on tehty useita parannuksia, ja se vastannee niin vanhojen kuin uusienkin vinyylin ystävien toiveisiin.

Pro-Ject Debut Carbon -soittimet ovat tietenkin hihnavetoisia, ja levyn pyörintänopeus vaihdetaan käsin (33 tai 45 kierrosta minuutissa). Soittimen mitat ovat 415 x 118 x 320 mm ja paino 5,6 kiloa. Läpinäkyvä kansi ja rca-johto sisältyvät hintaan.

Pro-ject Debut Carbon äänivarsi

Uuden mallin merkittävin uudistus on hiilikuituinen 8,6 tuuman äänivarsi, joita näkee yleensä vain kalliimmissa soittimissa. Varren luvataan olevan jäykempi ja sen resonanssit ovat vaimeampia, joten äänen värittymät ovat valmistajan mukaan erittäin vähäisiä.

Pro-ject Debut Carbon takaa
Levylautanen on nyt raskaampi sekä suurempi, ja moottorin vaimennusta parannettu sorbotaanisen ripustuksen avulla. Verkkojohto on kiinteä, mutta rca-kaapelin voi irrottaa tai halutessaan jopa vaihtaa.

Edellisten Debut-mallien Ortofon OM-5 ja Alpha -äänirasiat on korvattu laadukkaammalla Ortofon OM 10 tai Ortofon 2M-Red -rasialla.

Pianolakatun soittimen varastovärit ovat musta, valkoinen ja punainen. Tilauksesta kotelon väriksi voi valita vihreän, hopean, sinisen tai keltaisen.

Uusien Pro-Ject-soittimien hintaluokat ovat:
Debut Carbon ja OM10, 330 €
Debut Carbon ja 2M-Red, 390 €
Debut Carbon Phono usb ja OM10, 450 €
Debut Carbon Esprit ja 2M-Red, 450 €

Ensimmäinen, rajoitettu erä Pro-Ject Debut Carbon -soittimia rantautuu Suomeen huhtikuun lopulla. Lisätietoja saa valmistajan englanninkielisiltä ja maahantuojan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Pro-ject Debut Carbon Esprit musta

Pro-ject Debut Carbon valkoinen

Pro-ject Debut Carbon vihreä

Pro-ject Debut Carbon sininen

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot