Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

8.5.2012 08:01

Valovoimainen kovan paikan kamera

Olympus Tough TG-1

Tänään esitelty Olympus Tough TG-1 sisältää nelinkertaisen zoomin, jonka valovoima on laajakulmapäässä peräti f/2,0. Kamera kestää 2 metrin pudotuksen ja 12 metrin sukelluksen ja 100 kilon puristusvoiman.

Takaa valaistua 1/2,3 tuuman 12 megapikselin cmos-kennoa kehutaan erittäin vähäkohinaiseksi. Suorittimena toimii tehokas, kaksiytiminen TruePic VI. Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 100 - 6400.

Nelinkertaisen zoomin kuvakulma vastaa 25 - 100 millimetrin kino-optiikkaa ja valovoima on f/2,0 - 4,9. Teräväpiirtovideot tallentuvat tarkkuudella 1920 x 1080p. Videoita ja valokuvia voi elävöittää Olympuksen mainioilla taidesuotimilla.

Kameralla saa myös 3D-valokuvia, joita katsotaan 3D-televisiosta. Toiminto perustuu kahteen samasta kohteesta tallennettavaan kuvaan, joista kamera yhdistää erikoislaseilla katseltavan 3D-otoksen.

Olympus Tough TG-1 sisältää Pen-järjestelmäkameroista tutun nopean ja täsmällisen automaattitarkennuksen. Se toimii valmistajan mukaan luotettavasti niin valokuvia kuin videoitakin tallennettaessa.

Vesitiivis adapteri mahdollistaa lisäkkeiden käytön myös veden alla. Kalansilmälisäke (19 mm) ja objektiivin f/2,0-valovoima auttavat tallentamaan laajoja ja dynaamisia näkymiä hämäristäkin vedenalaisista kohteista. Telelisäke (170 mm) laajentaa zoomin 6,8-kertaiseksi ja mahdollistaa muun muassa taustan pehmentämisen.

Kohdetta tarkastelleen kolmen tuuman oled-näytöstä, jonka tarkkuus on 610 000 pistettä. Tärkeimpiä toimintoja voi hallita myös kameraa napauttamalla ja kääntämällä. Kohteiden valaisuun on salama sekä led-valaisin.

Gps-paikannin ja elektroninen kompassi perustuvat kolmeen anturiin. Ne toimivat jopa silloin kun kameraan ei ole kytketty virtaa ja tallentavat näin suunnan, johon objektiivi osoittaa. Myös sukellussyvyyden voi tarkistaa sisäänrakennetusta mittarista.

Yhteensopivuus Eye-Fi-muistikorttien kanssa mahdollistaa kuvien langattoman lataamisen internetiin tai tietokoneeseen. Taulutelevisioon kamera kytketään hdmi-kaapelilla. Akun voi ladata usb-liitännästä.

Olympus TG-1 iHS tulee kauppoihin kesäkuun puolivälissä noin 450 euron hintaan. Kalansilmälisäke maksaa alle 170 euroa telelisäke alle 160 euroa. Jatkeiden vesitiivis adapteri maksaa alle 30 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Olympus Tough TG-1 takaa

Olympus Tough TG-1 laajakulmalisäke

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot