Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

26.6.2011 11:27

Automiehen huvijahti

Pelkästään väritys kertoo autoharrastajalle, mistä on kysymys ja viimeistään nimi Aurelia vahvistaa kyseessä olevan automiehen veneen.

Veneissä valkoinen on ylivoimaisesti yleisin väri, joskin viime vuosina trendi on ollut kohti värikkäämpää tulevaisuutta. Silloinkin on pitäydytty hillityissä sävyissä, mutta tämän veneen tilaaja halusi sen kylkiin Gulfin kilpailuvärit. Veneen nimi Aurelia jatkaa samaa linjaa, sillä kyseessä on Lancian kuuluisa coupé.

Sisätiloissa tässä 121 jalkaa eli 37 metriä pitkässä huvijahdissa on neljä hienoa hyttiä, joissa on tietenkin jokaisessa myös oma kylpyhuone. Vierashyttien nimet jatkavat autoteemaa, sillä ne ovat Bertone, Pininfarina ja Zagato. Venekansalle tiedoksi, että kyseessä on kolme kuuluisaa italialaista muotoiluyritystä.

Pari gyroskooppista vakaajaa pitää Aurelian vakaana kovassakin aallokossa, jotta matkustajilla olisi mukava olla. Konehuoneessa on kaksi MTU:n 65-litraista V16-turbodieseliä, jotka kumpikin kehittävät 2 685 kW eli yhteensä tehoa on 5 370 kW. Niiden avulla 155 tonnin painoinen Aurelia saavuttaa 30 solmun eli yli 55 km/h huippunopeuden.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 5 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot