Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

15.7.2012 16:52

Aston Martinilta toinen avoautouutuus

Vantage V8 Roadsterin jälkeen Aston Martin esittelee V12 Vantage Roadsterin.

Joillekin ihmisille ei ole ollenkaan yhden tekevää, millaisella autolla ajelee Monacon satamassa tai Los Angelesin Venice Beachillä. Jo tieto siitä, että konepellin alla on V8-moottorin sijasta neljä sylinteriä enemmän, on riittävä. Tietenkin myös äänimaailma muuttuu toisenlaiseksi ja tarvittaessa lähtö tapahtuu tavallista livakammin.

Aston Martin aikoo valmistaa vain 101 kappaletta V12 Vantage Roadstereita, joiden konepellin alla on 5,9-litrainen moottori. Suurin teho on 380 kW ja vääntömomentti ilmoitetaan numeroin 570 Nm. Tehoa on siis 70 kW enemmän kuin 8-sylinterisessä sisarmallissa, ja se riittää viemään uutuuden nollasta sataan 4,5 sekunnissa. Eroa umpimalliin syntyy 0,3 sekuntia, mutta huippunopeus on sama 305 km/h.

Koriin on tullut spoileri takaluukun päälle sekä hiilikuituinen muotoilusarja ja vanteet ovat saaneet uuden muodon. Tehtaan ilmoituksen mukaan myös alustaa on säädetty uudelleen. Sport-nappulasta saa kaasupolkimen vaikutuksen herkemmäksi ja henkevämmän äänen moottoriin. Hintaa autolla on kymmenisen prosenttia enemmän kuin Coupélla eli noin 200 000 euroa ilman veroja Brittein saarilla.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot