Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

10.7.2012 12:12

BMW:n ensimmäinen i-myymälä

Lontooseen Park Lanelle BMW- ja Mini-myymälöiden viereen avataan erillinen i-myymälä.

Heinäkuun 25. päivänä BMW ottaa merkittävän askeleen, kun se avaa ensimmäisen i-myymälän. ”i” on BMW:n tuotemerkki, jonka alla myydään tulevat sähköautot, ladattavat hybridit ja muita polttoaineita käyttävät tulevaisuuden mallit. Vieressä olevat BMW:n polttomoottorilla varustettuja malleja myyvät liikkeet korostavat yhtiön näkemystä kestävästä kehityksestä.

Erillisten i-liikkeiden, joita avataan valittuihin kaupunkeihin ympäri maailmaa, lisäksi myös valitut BMW-liikkeet voivat myydä i-malleja. BMW uskoo, että yli kymmenen prosenttia sen Euroopan jälleenmyyjistä edustaa myös i-malleja vuodesta 2013 alkaen. Suuri osa palveluista on samanlaisia kuin nykyisillä malleilla, mutta i-mallien rungon ja korin hiilikuiturakenne sekä korkeajänniteakut asettavat omat vaatimuksensa.

BMW haluaa tarjota i-asiakkailleen varmuuden matkan jatkumisesta ongelmatilanteissa. Lisäksi auton lataus yleisillä paikoilla ja kotona i-Wallboxilla ovat tärkeitä. Lisäksi myyjiltä vaaditaan mahdollisuutta antaa asiakkaalle tarvittaessa käyttöön toisenlainen auto. Esimerkiksi pitkällä matkalla polttomoottorilla varustettu auto on latauksia tarvitsevaa sähköautoa kätevämpi.

Ensin myyntiin tulee vuoden 2013 lopulla i3-pikkuauto, jonka jälkeen seuraavana vuonna on ladattavan i8-urheiluauton vuoro. Vaikka i8:n tuloon on vielä pari vuotta, sen hinnaksi on määritelty jo yli 100 000 euroa.

Tuolla hinnalla saa auton, jossa on keskelle sijoitettu 1,5-litrainen 162 kW kehittävä ahdettu kolmesylinterinen bensiinimoottori ja 129 kW:n tehoinen sähkömoottori. Auton uskotaan kiihtyvän nollasta sataan alle kolmessa sekunnissa ja yhdistety kulutus on 3,0 l/100 km.

Tekniikan Maailma

Lisää aiheesta:
Salakuvissa BMW i8 (16.3.2013)
Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 27 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto