Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

20.6.2012 19:31

Citroën yllättää kahdella sedanilla

Alempaan keskiluokkaan tulee maailmalla kaksi porrasperäistä haastajaa, kunhan Citroën C-Elysée ja C4 L saadaan markkinoille.

Citroënin uutuuskaksikon yhdistävät tekijät ovat perusrakenne ja korin porrasperäisyys, mutta siitä eteenpäin niiden ajatusmaailma on hyvin erilainen. Citroën C-Elysée on hyvin pitkälti sama auto kuin vajaa kuukausi sitten julkisuuteen tullut Peugeot 301. Kaksikko valmistetaan samalla linjalla Espanjassa ja markkina-aluekin on sama eli Turkki, Keski-Eurooppa ka Algeria.

C-Elyséen akseliväli on 2,65 metriä ja korin pituus on 4,43 metriä. Autossa on panostettu hyviin tiloihin ja tavaratilan vetoisuus on 506 litraa. Moottorivalikoima alkaa uudesta 53 kW tehoisesta kolmisylinterisestä 1,2-litraisesta voimanlähteestä. Myyntiin uutuus saadaan vielä ennen vuoden vaihdetta.

Citroën C4 L on huomattavasti ylellisempi ja sijoittuu kokoluokan yläosaan. Akseliväliä on 60 mm enemmän ja korin pituus on 4,62 metriä. Myös 1,78 metrin leveys on 70 mm C-Elyséetä suurempi. Moottoriksi tulee uusi VTi 135 ja THP 155 sekä THP 170, joissa numerosarja tarkoittaa tehoa hevosvoimina. Vaihteistoksi saadaan uusi 6-vaihteinen automaatti jonka lisäksi huhutaan 6-vaihteisesta kaksoiskytkinvaihteistosta.

Tavaratilaa on vähemmän kuin pienemmässä C-Elyséessä, sillä tilat ovat PSA:n Shangahin suunnittelutoimistossa muotonsa saaneessa autossa annettu takamatkustajille. Heille luvataan lokoisat oltavat takaistuimella, jonka selkänojassa on peräti 29 asteen kallistussäätö. Varusteiksi on tulossa mm. älyavain, kosketusnäytöllä varustettu navigaattori, peruutuskamera ja lämmitettävä tuulilasi.

Citroën myy C4 L:ä Kiinassa, missä sen tuotanto alkaa tämän vuoden lopulla Wuhanissa sekä Venäjällä, jossa valmistus käynnistyy Kalugassa vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla.

Kumpaakaan Citroënin uutuuksista tullaan tuskin näkemään Suomessa.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot