Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

3.7.2012 13:48

Ensimmäiset kuvat uudesta Renault Cliosta (päivitetty)

Kauan odotettu uutuus on vihdoin tässä, ajokokemuksethan julkaistiin jo TM numerossa 12/2012.

Pitkään salakuvissa esiintynyt Renault Clion neljäs sukupolvi kävi näyttäytymässä viime viikonloppuna Goodwoodissa, Iso-Britannissa. Siellä nähtiin vielä naamioitu versio, mutta tässä on vihdoin lopullinen versio sisäkuvineen.

Clion uudet muodot ovat Laurens van den Ackerin ja hänen tiiminsä kätten tulosta. Uudessa sukupolvessa viisiovinen kori on toistaiseksi ainoa vaihtoehto, joka saa ensi vuonna rinnalleen farmarin. Ajovalot ovat ulkonäössä oikeastaan ainoa edellisestä sukupolvesta muistuttava seikka.

Tekniikkapuolella uutta ovat muun muassa kolmisylinteriset 0,9-litraiset bensiinimoottorit. Sellaisen saa ainakin ahdettuna 66 kW:n tehoisena suurimman vääntömomentin ollessa 135 Nm. Kulutus on 4,3 l/100 km ja CO2-päästöt 99 g/km. Taloudellisin diesel on samantehoinen 1,5-litrainen, jolla varustettuna Clion kulutus on 3,2 l/100 km ja CO2-päästöt 83 g/km.

Ensi vuoden alussa moottorivalikoimaan tulee uusi 1,2-litrainen ahdettu nelisylinterinen moottori, joka kehittää 88 kW ja 190 Nm. Sen kanssa on vakiona kuusivaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Luvassa on myös muita versioita, kuten RenaultSportin näkemys Cliosta, jossa on huhujen mukaan 1,6-litrainen noin 150 kW kehittävä moottori.

Lisää tietoa uudesta Renault Cliosta annetaan syyskuussa Pariisin autonäyttelyssä. Ehkä siinä vaiheessa kerrotaan myös Suomeen tuotavista malleista, joista maahantuoja ei vielä toistaiseksi kerro mitään.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 9 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot