Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

19.9.2012 09:38

Hasselblad kehittää järjestelmäkameroita yhdessä Sonyn kanssa

Keskikoon järjestelmäkameroista tunnettu ruotsalainen Hasselblad aikoo tuoda markkinoille peilittömän järjestelmäkameran, taskukameran sekä uuden tuotteen myös peilietsinkameroiden kategoriaan. Tätä varten Hasselblad on solminut pitkäntähtäimen yhteistyösopimuksen Sonyn kanssa.

Yhteistyön ensimmäinen hedelmä sai aikaan pientä kuohuntaa Kölnin parhaillaan pidettävillä Photokina-messuilla. Kyseessä on Hasselbald Lunar, joka perustu Sony NEX-7 -järjestelmäkameraan.

Nimi tulee Hasselbaldin ja Nasan pitkäaikaisesta yhteistyöstä; esimerkiksi astronautti Neil Armsrong otti historialliset valokuvansa kuumatkaa varten modifioidulla Hasselblad-kameralla.

Hasselblad Lunar on tutusta tekniikasta huolimatta hyvin erinäköinen kuin alkuperäinen Sony NEX-7. Säätimet nousevat selvästi esiin kameran päältä, käsikahva on syvempi ja pintamateriaaliksi voi valita esimerkiksi italialaista nahkaa tai jopa puuta.

Hasselblad Lunar on tarkoitus tuoda kauppoihin vuoden 2013 alussa. Ensimmäisten hinta-arvioiden mukaan se maksaa jopa kuusikertaa enemmän kuin Sony NEX-7, jota myydään Suomessa noin tuhannella eurolla.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot