Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

1.8.2012 15:56

Heinäkuussa neljännes rauhallisemmin

Kiihkeän alkuneljänneksen jälkeen autokauppa on ollut hiljaisempaa, mutta ero viime vuoteen pienenee kuukausittain.

Vielä kerran on hyvä muistuttaa, että aprillipäivänä voimaan astuneen autoverouudistuksen takia kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes oli autokaupassa vilkas. Sen jälkeen alkoivat hiljaiset kuukaudet, mutta ero viime vuoteen on vähentynyt kuukausi kuukauden jälkeen. Heinäkuussa eroa oli 25 prosenttia ja kumulatiivisesti seitsemän kuukauden jälkeen ollaan kahdeksan prosenttia viime vuotta jäljessä.

Heinäkuussa ylivoimaisesti eniten myyty automalli oli Nissan Qashqai, josta on tuotu myyntiin aggressiivisesti hinnoiteltu Select-versio. Sen perässä heinäkuun palkintosijat saavuttivat Skoda Octavia ja Ford Focus. Muita heinäkuun menestyjiä olivat Kia Rio (7.), Honda Civic (21.) ja Peugeotin 208 sekä 206+.

Merkeittäin Volkswagen oli heinäkuun voittaja, tosin eroa Toyotaan oli ainoastaan seitsemän autoa. Alkuvuoden jälkeen sijat ovat toisin päin Toyotan johtaessa selvällä erolla. Vaikka rekisteröinnit ovat siis tippuneet 8 prosentilla, kymmenen eniten myydyn automerkin joukossa Toyota, Audi ja Kia ovat kasvattaneet myyntiään yli kymmenellä prosentilla.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot