Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

8.7.2012 16:51

Lamborghinin kopio pilkkahintaan

Kiinassa aitojen Lamborghinien hinnat alkavat puolesta miljoonasta eurosta, mutta kopion saa 56 000 eurolla.

Italialainen superurheiluautojen sarjaan kuuluva Lamborghini on kallis kaikkialla. Kiinassa sen hinnat alkavat vähän vajaasta puolesta miljoonasta (eurosta) ja kalleimmat maksavat miljoonan. Mutta kopiointikulttuurin taitavassa Kiinassa on mahdollista hankkia villipedon näköinen auto Toyotan hinnalla.

Kolikolla on kyllä varjopuolensa, sillä upean V12-moottorin sijaan on tyydyttävä Toyotan 2,2-litraiseen nelisylinteriseen. Suorituskyky on sen mukainen eli kiihdytykseen nollasta sataan kuluu aikaa 9 sekuntia ja huippunopeus on vain 200 km/h.

Auton hyviin puoliin kuuluu se, että ulkonäöltään se on 95 prosenttisesti Lamborghinin kaltainen. Autoista innostuneet huomaavat toki heti vääryyden, mutta siihen kykeneviä ei Kiinassa ole kovin paljoa. Alkuperäiset Lamborghinin pyörät autoon saa 6 700 euron lisämaksusta ja alkuperäisen avaimen 1 200 eurolla.

Mikäli Toyotan moottori ei täytä toiveita, valmistaja sijoittaa autoon sen sijaan V6:n, V8:n tai vaikka V12-moottorin - lisähintaan tietenkin. Mikäli haluaa auton, on maksettava puolet hinnasta etukäteen ja odotettava sen jälkeen viisi kuukautta omaansa.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 1 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto