Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

31.7.2012 16:24

Lexuksen lippulaivan uusi ilme

Aivan uudeksi Lexuksen LS-sarjaa ei voi nimittää, mutta auto on muuttunut melkoiseksi.

Eilen San Fransiscossa medialle esitelty uusi Lexus LS-sarja perustuu edelleen neljänteen sukupolveen, joka on ollut tuotannossa vuodesta 2006 lähtien. Keula on saanut kuitenkin aivan uuden merkin nykytyyliin sopivan ilmeen, ja myös sisustusta sekä ominaisuuksia on päivitetty reippaasti.

Toyotan luksusmerkin on tarkoitus taistella uudistuneella LS-sarjalla uutta tai paranneltua saksalaisrintamaa vastaan, johon kuuluvat Audi A8, BMW:n 7-sarja sekä Mercedes-Benzin S-sarja. Eikä pidä unohtaa Jaguar XJ:tä, joka voi olla persoonallista edustusautoa harkitsevan vaihtoehtona.

Uudistunut Lexus LS näyttää edestäpäin hyvin samanlaiselta kuin uusi GS ja piirteissä on paljon samaa myös RX:n uusimman keulan kanssa. Sivulta päin auto on ennallaan, mutta perään on saatu uutta näköä pienillä muutoksilla. Uutena tulokkaana mallisarjassa on F Sport, joka tuo edustusautoon urheilullisuutta muun muassa helmaspoilereilla ja diffuusorilla.

Sisällä kojelautaa on muutettu rankalla kädellä ja sen keskellä on peräti 12,3 tuuman suuruinen monitoiminäyttö tietotekniikalle ja navigaattorille. Kuljettaja voi säätää auton eri toimintoja uudella kauko-ohjaimella. F-Sportin ohjaamossa korostetaan auton luonnetta mm. vaihtosiivekkein ja alumiinilla päällystetyillä polkimilla.

Moottorit ovat lähes ennallaan, ellei muutokseksi lasketa LS 460:n hivenen kasvanutta tehoa ja vääntöä. Valmistajan mukaan kori on aiempaa jäykempi ja alustan toimintaa on säädetty edelleen. F Sportissa on urheilulliseksi säädetty ilmajousitus, 10 mm laskettu alusta ja Brembon jarrut.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 11 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto