Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

16.7.2012 07:58

Lisää tietoa Skoda Rapidista

Skoda on julkaissut täydellisen kuvasarjan uudesta Rapidista ja antanut autosta enemmän yksityiskohtia.

Sisarmallinsa Seat Toledon tapaan Skoda Rapid on tehty pidennetylle Volkswagen Polon perusrakenteelle. Korin pituus/leveys/korkeus on 4,48/1,71/1,46 metriä. Valmistajan mukaan autoon mahtuu mukavasti viisi henkeä ja heidän tavaransa. Viime mainitulle antaa pontta se, että suuren takaluukun kautta lastattavan tavaratilan koko on 550 litraa.

Skodan tavoitteena on täyttää Fabian ja Octavian väliin jäävä aukko, joka ei sinällään ole ollut tähänkään saakka kovin suuri. Porrasperäiseltä näyttävän Rapid Sedanin rinnalle tulee myös farmarimalli. Rapid antaa viitteitä siitä, että Octavian ensi vuonna esiteltävä seuraaja on nykyistä kookkaampi.

Pariisissa virallisesti esiteltävään Rapidiin on valittavissa neljä bensiini- ja kaksi dieselmoottoria, jotka kaikki läpäisevät EU5-normin. Kesyin on kolmisylinterinen 55 kW:n tehoinen vapaasti hengittävä 1,2-litrainen, jolla varustettuna Rapidin hinnat alkavat Saksassa 13 990 eurosta.

Tehokkaampina vaihtoehtoina ovat Fabiasta ja Octaviasta tutut 1,2- ja 1,4-litraiset TSI-moottorit. Dieselmoottorit ovat samaa alkuperää eli 1,6-litrainen TDI joko 66 tai 77 kW:n tehoisena. Vähätehoisempi diesel liittyy valikoimaan vuoden 2013 jälkipuoliskolla. Dieselmoottorien kanssa voi halutessaan valita käsivalintaisen sijaan DSG-vaihteiston.

Saksassa hinnat noudattelevat samaa linjaa Roomsterin kanssa, josta voi hahmotella Suomen hintatasoa.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 9 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot