Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

7.7.2012 09:41

Mazda palaa takaisin Le Mansiin

Vuonna 1991 Mazda voitti Le Mansin 24 tunnin ajot ja ensi vuonna se kilpailee samassa paikassa dieselmoottorisella autolla.

Mazda on edelleen ainoa japanilaisvalmistaja, joka on onnistunut valloittamaan legendaarisen Le Mansin. Vuoden 1991 piti olla ranskalaisjuhlaa, sillä Peugeot lähti kisaan ylivoimaisena suosikkina 905-mallillaan. Yhden auton kuljettajien joukossa oli suomalainen F1-maailmanmestari Keijo ”Keke” Rosberg.

Toisin kuitenkin kävi, sillä Mazda nousi yllättäen voittajaksi wankelmoottorisella ajokillaan. Ensi vuonan Mazda osallistuu Prototype 2 (LMP2) luokkaan autolla, jossa on 2,2-litrainen Skyactiv-D-moottori. Nelisylinteisen dieselmoottorin testaus dynamometrillä on jo alkanut ja auto on tarkoitus saada radalle tämän vuoden aikana.

Moottoria ja autoa kehittävät yhdessä Mazdan pääkonttori, sen Pohjois-Amerikan toiminnot ja floridalainen SpeedSource Engineering. Pohjois-Amerikan Mazdan kilpailutoiminnasta vastaavan Jay Amestoyn mukaan rakkaustarina Le Mansia kohtaan on synnytetty uudelleen ja uusi kappale Mazdan kilpailutarinassa aloitettu.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 1 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto