Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

4.7.2012 07:33

McLarenista avoversio

Uuden McLaren MP4-12C:n avomallin kattorakenne on juuri niin tekninen kuin saattoi odottaa.

McLaren MP4-12C on yksi harvoista autosta, joka pystyy kilpailemaan tasaväkisesti Ferrari 458 Italian kanssa. Italialaismallin tapaan oli odotettavissa, että myös brittien superurheiluautosta tulee avattavalla katolla varustettu versio.

Uusi Spider on toinen versio McLarenin urheiluautosta. Teräskaton saa laskettua tai nostettua alle 17 sekunnissa. McLaren muistuttaa, että monesta kilpailijasta poiketen sen kattoa voi käyttää myös auton ollessa liikkeessä, kunhan nopeutta ei ole yli 30 km/h. Takaikkunaa toimii haluttaessa tuulisuojana katon ollessa alhaalla.

McLarenin mukaan auton runko ei tarvinnut avomallissa vahvistusta, minkä ansiosta paino ei kasvanut kuin 40 kilolla kovakattoiseen verrattuna. Myös tavaratila säilyi käytännöllisesti katsoen ennallaan.

Koska paino ei juuri kasvanut, riittävät 3,8-litraisen V8-moottorin 460 kW ja 600 Nm kiihdyttämään auton nollasta sataan 3,1 sekunnissa. Se on sama aika kuin Coupélla, mutta 0-200 km/h ajassa Spider häviää kaksi kymmenystä ajan ollessa tasan yhdeksän sekuntia. Huippunopeus on ”vain” 329 km/h eli 4 km/h Coupéa vähemmän.

Tilauksia otetaan vastaan ja ensimmäiset asiakkaat saavat autonsa marraskuussa. Hintaa on noin 25 000 euroa Coupéa enemmän eli aika tarkkaan neljännesmiljoona (ilman autoveroa).

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot