Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

31.7.2012 12:10

Mercedes-Benziltä turvatyyny turvavöihin

Ensi vuonna esiteltävän uuden S-sarjan Mercedes-Benzin varusteisiin kuuluu takamatkustajien Beltbag.

Turvallisuusvarustelun kärkijoukossa etenevä Mercedes-Benz ei ehtinyt turvavöiden turvatyynyssä markkinoille ensimmäisenä. Palkinnoille se kyllä pääsee, mutta Ford Explorer ja Lexus LFA ehtivät markkinoille ensin. Silti on helppo uskoa, että MB:n kehittämä järjestelmä on etevämpi ja tulee myyntiin laajemmalla rintamalla.

Mercedes-Benz esitteli idean ensimmäisen kerran vuonna 2009 ESF-turvallisuusautokonseptissaan. Ensi vuonna turvavöiden turvatyynyt eli saksalaisittain Beltbag tulee uuden S-sarjan vakiovarusteeksi. Se asennetaan ainoastaan takaistuimelle ja toimii edestäpäin tulevissa törmäyksissä.

Turvatyynyn tarkoituksena on tietenkin vähentää loukkaantumisriskiä. Törmäyksessä kaasulla toimiva panos räjähtää ja turvavyöstä tulee kolme kertaa normaalia leveämpi. Laajempi ala vähentää vartalon yksittäiseen kohtaan kohdistuvia voimia pitäen myös matkustajan paremmin paikallaan istuimella.

Kuten sanottu, uusi S-sarja saa Beltbagin ensimmäisenä, mutta turvavaruste otetaan varmasti nopeasti käyttöön myös muissa Mercedes-Benzin mallisarjoissa.

 

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot