Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

1.8.2012 07:59

Mitä saa eurolla – vaikka autotehtaan

Euroopan kireässä taloustilanteessa on pohdittu euron arvoa, mutta ainakin joissain tilanteissa se voi olla erittäin suuri.

Välillä vaikuttaa siltä, että eurolla ei saa enää mitään. Kahvikupinkin hinta on kivunnut jo vuosia sitten paljon korkeammaksi. Mutta joskus voi saada jotain halvalla, kuten hollantilainen linja-autovalmistaja VDL Group, joka osti Mitsubishin Bornin kokoonpanotehtaan eurolla.

Kaupan ehtona oli, että ostaja pitää tehtaan 1 500 työntekijää palkkalistoillaan. VDL uskoo mahdollisuuksiinsa myydä tehtaan kapasiteetti BMW:lle, joka ei pysty valmistamaan riittävästi autoja omissa tuotantolaitoksissaan.

Kyseessä on tehdas, joka oltiin sulkemassa tämän vuoden lopussa. Siellä on valmistettu viime aikoina Mitsubishi Coltia ja Outlanderia. Tehtaan kapasiteetti on 200 000 autoa vuodessa, mutta se on ollut vain 25-prosenttisesti käytössä. Mitsubishi kärsii tehtaan myynnistä lähes 300 miljoonan euron tappion.

Tehtaan myynti on automaailman halvimpia toimenpiteitä, sillä kauppahinta on vain kymmenesosa siitä, kun Phoenix Consortium osti Roverin vuonna 2000 kymmenellä eurolla.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto