Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

29.7.2012 16:12

Mitsubishi takaisin edustusautomarkkinoille

Mitsubishi on ollut kotimaassaan pitkään poissa ylellisten autojen segmentistä, mutta palaa nyt takaisin Proudialla ja Dignityllä.

Mitsubishille Proudia ja Dignity eivät ole uusia mallinimiä, vaan niitä myytiin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa Japanissa. Silloin muotoilu oli Mitsubishin laatimaa ja autoja valmistettiin yhteistyössä Hyundain kanssa, joka myi niitä Centennial ja Equus -nimisinä. Tälläkin kertaa autot ovat yhteistyön hedelmiä.

Proudia ja sen ylellisempi 150 mm pidemmälle akselivälille rakennettu Dignity ovat Nissanin kanssa tehtävän OEM (Original Equipment Manufacturer) yhteistyön hedelmiä. Proudia on sama auto kuin Infiniti M ja Dignity puolestaan myydään Japanissa Nissan Cimana ja Kiinassa Infnitin pidennettynä versiona.

Mitsubishin anti projektille ovat mallinimet, uusi jäähdyttäjän säleikkö ja merkin logot ympäri autoa. Kesymmässä Proudiassa on joko 2,5-litrainen V6 tai suurempi 3,7-litrainen, jolloin voi valita myös nelivedon. Dignityssä on aina sama bensiini- ja sähkömoottorin yhdistelmä kuin Infiniti M35h:ssa.

Mitsubishin uusien mallien hinnat alkavat Japanissa Proudia 250:n 40 000 eurosta ja kallein vaihtoehto on 85 000 euron hintainen Dignity VIP.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot