Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

28.6.2012 12:14

Pekingissä suositaan sähköautoilijoita

Kiinan pääkaupungissa auton ostaminen on tehty vaikeaksi, sillä ensin pitää voittaa rekisterikilvet arvonnasta.

Pekingissä päätettiin rajoittaa viime vuoden alusta alkaen henkilöautomäärän kasvua jakamalla kuukausittain vain 20 000 rekisterikilpeä. Koska kysyntä on kymmenkertainen, kilvet arvotaan ostajakandidaattien kesken. Nyt on kuitenkin kiertotie päästä nauttimaan autoilusta. Sähköautolla ajavien ei tarvitse odottaa arpaonnea, vaan he saavat autonsa rekisteröityä jonon ohi.

Tähän saakka kiinalainen sähköautoanti on ollut aika vaatimatonta, mutta nyt on tulossa BAICin E 150 EV. Mallimerkintää myöten Mercedes-Benziltä mallia ottavan auton E 150 -mallissa on Mitsubishi Coltin perusrakenteella 1,5-litrainen bensiinimoottori. EV-versiossa on nimensä mukaisesti polttomoottorin tilalla sähkömoottori.

Koska sähköauton ostaja saa 120 000 juanin (16 000 €) tuen valtiolta, auton hinnan odotetaan jäävän 150 000 juanin (20 000 €) paikkeille. Yhdellä latauksella pääsee noin 160 kilometriä, ja ainakin bensiinimoottorinen malli on saanut kiitosta ajettavuudestaan. BAIC on yhteistyössä paikallisen State Gridin kanssa, joka asentaa pikalaturin ostajien kotiin.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot